header-met-slogan

3 juli 2018

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

klaproos

Boeren gaan tussen nu en tien jaar voor duurzamer

Nederlandse boeren willen overstappen naar een duurzamere bedrijfsvoering, ook omdat dit economisch meer zekerheid geeft. Dat concludeert Trouw uit een groot opinieonderzoek dat de krant onder agrariërs hield. De krant schrijft in De Staat van de Boer deze maanden over de makers van voedsel en de toekomst van de sector.

Lees meer >
We Are Food - Alfred

“In voedsel kun je veel duurzaamheid kwijt”

Wat je eet heeft enorme impact op de wereld: klimaat, boereninkomen, dierenwelzijn, landschap en ga zo maar door. Juist daarom werkt Alfred van Mameren zo graag in het FoodUp! Brabant-team. Met de We Are Food-aanpak mag hij een jaar lang werken aan beter eten in Brabant.

Lees meer >

Projecten

Doehetzelfkip-vlees

Doehetzelfkip: de betekenis van vlees

De Doe-het-zelf-kip heeft de afgelopen maanden veel losgemaakt. Zes huishoudens brachten zelf vleeskuikens groot en slachtten de dieren onder begeleiding van een expert. De belangrijkste opbrengst: vlees van een zelf grootgebracht dier heeft meer betekenis. De uitdaging is nu om die betekenis in meerwaarde voor boeren om te zetten.

Lees meer >
Winkel

Nieuwe winkel op de Snoertseplak

Op 25 juni opende de nieuwe winkel op de Snoertseplak zijn deuren. Ook werd de naam onthuld van het pad dat over het terrein heen loopt. En dat is niet het enige nieuws: De Snoertseplak ontwikkelt continue innovatieve ideeën voor boeren met respect voor mens, dier en milieu.

Lees meer >
Future Food Design Awards 2018_NB

Meld je aan voor de Future Food Design Awards

Heb jij een vernieuwend ontwerp voor een duurzame voedseltoekomst? Een ontwerp met impact? Dan kun je je nu aanmelden voor de internationale Future Food Design Awards (FFDA). Inzenden kan tot 12 augustus.

Lees meer >

Agenda

Bijeenkomst Natuurlijk Boeren
4 juli, Den Bosch
Middag over natuurinclusief gebiedsmanagement en effecten.

Art & Food festival Fabriek Magnifique
6, 7 en 8 juli; Veghel
Gratis en smakelijk evenement in het hart van de Brabantse agrifoodbusiness.

Cursus Voedselbossen
11 september, 9 en 30 oktober, 4 november; Natuurmuseum Brabant en op locatie
Wegens succes herhaald: cursus over permacultuur en voedselbossen.

Training De Betrekker
12 en 26 september, 10 en 24 oktober; Mariahout
Ontdekt wat jij belangrijk vindt en welke kansen er zijn voor je bedrijf.

Festival World Food Day
13 oktober, Den Bosch
Workshops, talkshows, films, streekmarkt en excursies over waar ons voedsel vandaan komt.
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
MailPoet