header-met-slogan

7 juni 2018

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

Koning-van-het-Grasland-daphnevandevelde-2017-25-660

Koning van het grasland, indringend portret van het boerenleven

Vorige week speelden Toneelgroep Jan Vos en Pier21 de voorstelling Koning van het Grasland op de boerderij van de familie Straver in Babyloniënbroek. Het decor van weilanden en koeien maakte de voorstelling tot een bijzondere ervaring. De inhoud van het stuk zette zowel boeren als burgers aan het denken.

Lees meer >
Brandt-en-Levie 660

Bon Boer: Ben Bruurs & Brandt & Levie

Lynn Witlox schrijft over Bonnes Adresses, en dat zijn niet alleen hippe restaurants maar ook Brabantse boeren. In blogs voor de Landbouw Innovatie Campus van FoodUp! Brabant geeft ze die Brabantse boeren nu een podium. In de eerste 'Bon Boer' zet ze "een van de meest prachtige eetbare dieren op aarde" in de spotlight. Het varken. "Spek, paté, spareribs, worst! Man wat een heerlijk dier. Hoe fijn is het dan als je een adres weet waar je het topvlees van vrije varkens kunt kopen?"

Lees de blog >
Maak kennis met Lynn >

Projecten

Wereldburgers_HetHooghuis 660

Innovatieve recepten voor een gezonde school

We Are Food staat in juni in het teken van de ‘Maand van de Gezonde School’. Scholengroep Het Hooghuis in Oss ontwikkelde voor deze gelegenheid het online lesprogramma 'Wereldburger'.

Lees meer >
FH-Award-fruit_vegetables-660x150

Schrijf je nu in voor de Food Heroes Awards

Heb jij een topidee om voedselverspilling te verminderen? Dan ben je een Food Hero en kun je meedingen naar de Europese Food Heroes Awards!

Lees meer >
FoodUp-Foto-logo4-640x150

FoodUp! Academie 2018: aanmelden tot 15 juni

Je hebt nog 1,5 week de tijd om je aan te melden voor de FoodUp! Academie. Werk je als voedselprofessional, ondernemer, beleidsmaker, student of op een andere manier in de Brabantse agrofood? Wil jij met een netwerk van 20 veranderaars ontdekken hoe jij je kan inzetten voor een gezond en eerlijk voedselsysteem? Dan is de Academie iets voor jou!

Lees meer >

Agenda

Eten van Hier
1 t/m 10 juni, Den Bosch
Elke Bosschenaar wordt uitgedaagd 10 dagen lang lokaal te eten.

Voedselbosborrel
15 juni, Rijsbergen
Rondleiding met borrel in een voedselbos.

Erfsessie
18 juni, Hoogeloon
Boer en consument gaan met elkaar in gesprek.

FoodUp! Transitietafel #4
19 juni, Eindhoven
Mensen met verschillende achtergronden praten over vraagstukken uit de Brabantse voedseltransitie.

Informatieavond Permacultuur
19 juni, Tilburg
Over zelfvoorzienend en duurzaam leven via permacultuur.

Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
MailPoet