header-met-slogan

23 oktober 2018

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

Horeca ontmoet stadslandbouw op DDW

Nieuwe vindingen en slimme innovaties verschijnen ook in de landbouw aan de lopende band. Maar als de consument er niet warm voor loopt, heb je niets aan die hoogstandjes. Op de Dutch Design Week verbinden FoodUp! Brabant, de Landbouw Innovatie Campus en Pixelfarming techniek en bord met elkaar, met UrbanFarmFood. Kom je proeven?

Lees meer >

De LIC denkt met je mee over de toekomst

De trekkers van onze Landbouw Innovatie Campus denken graag met jou mee over de toekomst van jouw agrarisch bedrijf. Alleen, met studenten of met andere boeren. Interesse? Bekijk de video-oproep van Wim Coenraadts.

Lees meer >

Voedselkaravaan in Venlo, ga mee op excursie

Op 27 oktober is de Voedselkaravaan van netwerk Voedel Anders in Venlo.’s Ochtends zijn er excursies naar inspirerende bedrijven in Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg, ’s middags kun je kiezen uit diverse workshops. FoodUp! ondersteunt de organisatie van de dag.

Lees meer >

Projecten

Bezig zijn met eten geeft sociale veerkracht

Actief met eten, een hele zorg minder. Dat is het thema van We Are Food in november. In alle activiteiten wordt duidelijk hoe eten en drinken en vooral het zelf klaarmaken een manier is om andere doelen te bereiken, zoals bewegen, ontmoeten en zelfredzaam blijven. Trekker is Phyllis den Brok uit Eindhoven, maatschappelijk ondernemer met ervaring in de zorg.

Lees meer >

Luister bij DDW naar gesprek tussen boer en ontwerper

Wat brengt de toekomst voor de melkveehouderij? Is grondgebonden veehouderij een trend of de nieuwe standaard? Hoe draagt gewasbescherming bij aan duurzame landbouw? Tijdens de Dutch Design Week (#DDW18), van 20-28 oktober in Eindhoven, kun je in De Kas van Agri Meet Design op het Ketelhuisplein de gesprekken tussen boeren en designers hierover beleven. Agri Meets Design is een coproductie van FoodUp! Brabant, ZLTO en het ministerie van LNV.

Lees meer >

Ideeën tegen voedselverspilling voor Food Heroes Award

Heb je een goed idee om voedselverspilling aan het begin van de agrifoodketen aan te pakken? Meld je dan aan voor de Food Heroes Award. Of je nu boer of designer bent, ondernemer, wetenschapper, student, werkt bij een ngo of als particulier mee wilt doen. Meedoen kan in drie categorieën: groente en fruit, vis en mannenvlees. Inschrijven kan tot 15 november.

Lees meer >

Agenda


Dutch Design Week
20-28 oktober, Eindhoven
9 dagen, 2600 ontwerpers, 110 locaties, 400 activiteiten, eten en drinken, en muziekfestival.

Excursie in voedselbos Den Food Bosch
28 oktober, Sint Michielsgestel
Voor wie meer wil leren over voedselbossen of netwerk wil uitbreiden

Theater: 'Eten is zoveel meer dan zorgen dat je niet doodgaat'
8 november, Tilburg
Voorstelling i.h.k.v. de We Are Food-maand 'Actief met eten, een hele zorg minder'
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
MailPoet