header-met-slogan

4 december 2018

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

FoodUp! en LIC volop betrokken bij onderwijs

Werken aan een duurzame toekomst vraagt nieuwe kennis en vaardigheden. FoodUp! Brabant en de Landbouw Innovatie Campus zijn daarom op veel fronten actief in het onderwijs, met diverse vormen van samenwerking en programma’s voor boeren.

Lees meer >

Vijf nominaties voor worstenbroodje van de toekomst

Een heleboel lekkere, creatieve en vernieuwende worstenbroodjes proefde de jury van de verkiezing van het Worstenbroodje van de Toekomst. Van de 25 inzenders zijn er 5 door naar de finale op 9 december in Breda. Waaronder het broodje dat Dalila Sayd van het EETschap ontwikkeld binnen het project Wortelschieten van FoodUp!.

Lees meer >

Pluim voor bioboer met bedrijf 'van grond tot mond'

De eigenaren van biologische boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek hebben de Agrofoodpluim van november ontvangen. Van traditioneel vleesveebedrijf werd het biologisch (hun vleesvee loopt in natuurgebieden), ze verkopen streekproducten én verzorgen kookworkshops.

Lees meer >

Leergang Helicon genomineerd voor Impactprijs

De leergang Duurzame bedrijfsopvolging veehouderij van mbo-opleiding Helicon in Boxtel is genomineerd voor de Impactprijs Groen Onderwijs 2018. De leergang is gezamenlijk ontwikkeld door de school, FoodUp! Brabant en ZLTO.

Lees meer >

Projecten


'Leerzame ervaring' vinden studenten hun dhz-kippen

Twee studenten van de HAS Hogeschool maakten tijdens hun minor Wereldwijde voedseldialoog kennis met de Doe-het-zelf-kip: eieren uitbroeden, kuikens opvoeden en als ze groot zijn slachten. Een leerzame ervaring, vonden Jos (student Tuin & Akkerbouw) en Sharon (student Food Innovation) hun deelname aan dit project van de Landbouw Innovatie Campus.

Lees meer >

Tim Bressers ambassadeur koken met lokale producten

Souschef Tim Bressers (25) van restaurant Taste bij Dirk in ’s Hertogenbosch is door het International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT) uitgeroepen tot Regional Chef Ambassador. Hij gaat zich als ambassadeur inzetten voor duurzamer eten en werken met lokale producten in de horeca, om te beginnen in Brabant.

Lees meer >

Agenda

Agenda


Verkiezing Worstenbroodje van de Toekomst
9 december, Breda
Vijf genomineerden strijden om de eer

AgriFoodTech 2018
12 en 13 december, Den Bosch
met o.a. Precisielandbouw 2.0, disruptiediner, hackaton en droneshow
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
MailPoet