header-met-slogan

15 januari 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

'Aanhaken op initiatieven waar energie op zit'

Tineke Laarhoven, coördinator van FoodUp! Brabant, kijkt vooruit naar het nieuwe jaar en blikt daarbij nog even terug op de mooie resultaten van 2018. ‘Opnieuw is gebleken hoe belangrijk het is om aan te haken op initiatieven waar energie op zit.’ Voor dit jaar is een van de centrale punten de ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen.

Lees meer >

Herenboeren regio Tilburg heeft nog plek

Woon je in de regio Tilburg en heb je belangstelling voor duurzaam, puur en eerlijk voedsel uit de buurt? Herenboeren Hart van Brabant zoekt mensen met serieuze interesse voor deelname aan een coöperatieve boerderij in de buurt. Op 17 en 30 januari zijn er informatieavonden waar je een intentieverklaring kunt tekenen.

Lees meer >

Voedsel1000: beslis mee over Brabantse voedselbeleid

Heb jij je al aangemeld voor de Voedsel1000, om mee te bouwen aan ons voedselsysteem? De Voedsel1000 moet leiden tot een eerste Brabants Voedselbesluit én uitvoering van de beschreven acties.

Lees meer >

Kweekvlees: kans of bedreiging voor de boer?

Wat kan de ontwikkeling van kweekvlees gaan betekenen voor de Brabantse veehouderij? Hoe kijk jij daar als producent tegenaan? Zie je jezelf daar een rol in spelen? De universiteit in Wageningen komt graag in contact met boeren die hierover willen meepraten en -denken.

Lees meer >

Projecten


Snoertseplak heft zichzelf op

Ruim drie jaar geleden ontwikkelden bewoners van Liessel een alternatief voor de komst van een megastal met varkens in hun dorp: ontdekboerderij de Snoertseplak. Het is de stichting echter niet gelukt om een rendabele bedrijfsvoering te ontwikkelen. Per 1 januari is de stichting daarom opgeheven.

Lees meer >

Hutspot: net even anders, net zo lekker

#Hetezomeroogst blijft actueel. Alle Coopsupermarkten in Nederland verkochten afgelopen week een bijzonder hutspotpakket. #Hetezomeroogst is een initiatief van Food Heroes, een samenwerkingsproject van FoodUp! Brabant en ZLTO.

Lees meer >

'Van Brabantse Grond': bijzondere gerechten én servies

Lokaal en seizoensgebonden eten levert in Brabant prachtige gerechten op. Dat laten horecastudenten van vijf Brabantse mbo’s zien in het boek ‘Van Brabantse Grond. Seizoensrecepten uit de regio’. Ze maakten het in het kader van WeAreFood.

Lees meer >

Agenda

Informatiebijeenkomst POP3-subsidies Brabant
16 januari, 's-Hertogenbosch
Voor ondernemers die vooruitdenken en willen investeren in duurzaamheid

Regel de regels: excursie naar melkveehouder in Molenschot
29 januari, Molenschot
Voor jonge boeren die aan de slag willen met hun toekomst, door LIC/FoodUp!, ZLTO en BAJK

Infoavond Green Deal Weidevarkens
30 januari, 's-Hertogenbosch
Update over de Green Deal en een boterham verdienen met natuurinclusief varkens houden

Open keuken: Oude appelrassen
4 februari, 's-Hertogenbosch
Studenten KW1College presenteren hun recepten met oude Brabantse appelsoorten

Regel de regels: excursie naar geitenhouderij in Schaijk
5 februari, Schaijk
Voor jonge boeren die aan de slag willen met hun toekomst, door LIC/FoodUp!, ZLTO en BAJK

Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
MailPoet