header-met-slogan

28 maart 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

FoodUp! helpt Herenboeren naar een hoger plan tillen

Hoe krijgen we duurzaam voedsel in Noord-Brabant verder uitgerold? Om het initiatief Herenboeren naar een hoger plan te tillen, is Boudewijn Tooren onlangs toegetreden tot het FoodUp!-team.

Lees meer >

Wim, boerencoach voor Brabant (video)

Wat doet Wim Coenraadts voor de landbouw in Brabant? Hij is boerencoach en helpt boeren bij veranderingen. Wim is onderdeel van het team van FoodUp! Brabant. De provincie maakte een korte video over zijn werk.

Lees meer >

Voedsel1000 kiest tien hoofdonderwerpen

Op de eerste vervolgbijeenkomst van de Brabantse Voedseltop hebben de deelnemers de tien hoofdonderwerpen bepaald voor het vervolg van het proces. Deze onderwerpen zijn verdeeld over elf groepen, de zogenoemde ‘werkplaatsen'. De komende weken gaan deze werkplaatsen de ideeën en oplossingen uitwerken tot concrete plannen.

Lees meer >

Projecten

BeLeef 2019: inspiratie-event voor de agrivrouw

Op 13 juni organiseert FoodUp! Brabant in samenwerking met Mevrouw de Boer hét inspiratie-event van het jaar voor de Brabantse agrivrouw: BeLeef 2019. Op dit evenement staan de vrouw en haar kracht centraal. Vind inspiratie, vertrouwen en kracht op BeLeef 2019 in het Inspyrium in Cuijk en meld je nu vast aan. Toegang is gratis.

Lees meer >

Studenten brengen foodtrends onder jongeren in beeld

Studenten van de Fontysopleiding International Lifestyle Studies hebben de afgelopen weken in opdracht van FoodUp! foodtrends in beeld gebracht onder 18- tot 25-jarigen. De gesignaleerde trends bevestigen het belang voor ondernemers om te kijken naar maatschappelijke ontwikkelingen. Verwaarding van restproducten en terugdringen voedselverspilling zijn hot items, en er is ruimte voor taboedoorbrekende producten.

Lees meer >

Soep van overtollige groente wint Food Heroes Awards

Soep van overtollige groente (EnVie), een snelle screeningmachine voor bevruchte eieren (In Ovo) en diepvriesproducten van ondermaatse mosselen (Musella). Dat waren de drie prijswinnaars bij de Food Heroes Awards op donderdag 14 maart in Frankrijk. EnVie won ook de publieksprijs. De Food Heroes Awards werden mede mogelijk gemaakt door FoodUp! Brabant en ZLTO.

Lees meer >

Agenda

Excursie Regel de Regels: Eco-Energy Oirschot B.V.
2 april, Oirschot
Bedrijfsbezoek voor jonge boeren die aan de slag willen met hun toekomst

Nieuwe Nederlanders: Nieuwerwetse gewassen van Brabantse bodem
20 april, 's-Hertogenbosch
Kunnen we gewassen introduceren op Nederlandse grond die we wel eten, maar nog niet telen?

De Grote Food Quiz
17 mei, 's-Hertogenbosch
Wat weet jij van eten in films, liedjes en wat je voor je neus krijgt?

BeLeef 2019
13 juni, Cuijk
Hét inspiratie-event van het jaar voor de Brabantse agri-vrouw

Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
MailPoet