header-met-slogan

22 april 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

Insectenkweek als alternatief

Kan het telen van insecten een breed alternatief bieden voor boeren die willen stoppen met hun intensieve veehouderij of opvolgers zoeken? Met die vraag is de Landbouw Innovatie Campus van FoodUp! Brabant op pad. 'De uitdagingen liggen vooral bij het kweken van een kwaliteitsproduct, opslag en logistiek’, aldus Marian Peters van New Generation Nutrition (NGN).

Lees meer >

Duurzamer voedselsysteem vraagt beweging hele keten

De druk van ons voedselsysteem op de leefomgeving kan dalen door duurzamer te eten, minder voedsel te verspillen en efficiëntere en zorgvuldiger productie. Dat stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in haar rapport Dagelijkse kost. De partijen in de keten hebben elkaar daarbij nodig. FoodUp! Brabant ziet de uitkomsten als aanmoediging om door te gaan.

Lees meer >

Wat doet onze stagiaire Maria Joosse?

Maria Joosse was vooral bekend met de negatieve kanten van de veehouderij. Nu ervaart ze het als stagiaire bij FoodUp! van een heel andere kant. Ze loopt hele dagen mee met jonge boeren om te onderzoeken wat hen motiveert om door te gaan en wanneer ze veranderen.

Lees meer >

Gezonde prijzen bij winterchallenge bedrijfsfitness

Ter afsluiting van de Fitness winterchallenge voor ambtenaren die meedoen aan de bedrijfsfitness op het Provinciehuis, zijn half april verschillende cadeaubonnen uitgereikt. De top drie meest aanwezige sporters werd beloond, en de meest sportende nieuwkomer. FoodUp! Brabant regelde cadeaubonnen die passen bij een gezond en duurzaam leven.

Lees meer >

FoodUp! en LIC hebben Raad van Inspiratie

FoodUp! en de Landbouw Innovatie Campus hebben een Raad van Inspiratie. Dit is een groep van experts om FoodUp! en LIC te inspireren, scherp te houden en verder te helpen. De raad komt drie tot vier keer per jaar samen. Iedere keer staat een specifiek thema centraal.

Lees meer >

Projecten

Foodgame onderdeel van lesprogramma Jeelo

De Jeelo-scholen hebben de Foodgame van FoodUp! Brabant in hun lesprogramma opgenomen. De basisscholen die met Jeelo werken, brengen de maatschappij de klas in en de klas de maatschappij in en stellen samen leven, samen werken en zelfstandig leren centraal.

Lees meer >

Veehouderijstudenten presenteren toekomstvisies

Duurzame bedrijfsopvolging, hoe doe je dat? Studenten van de mbo-opleiding veehouderij van Helicon in Boxtel presenteerden deze maand hun toekomstplannen. FoodUp! Brabant was betrokken bij het opzetten en uitvoeren van de leergang.

Lees meer >

Agenda

Voedselbossen voorjaarscursus
7 en 14 mei, 4 en 16 juni, Tilburg en Sint-Michielsgestel
Door Brabantse Milieu Federatie i.s.m. FoodUp! Aanmelden vóór 1 mei.

FoodCafé: Tilburg, na sushistad nu burgercity
14 mei, Tilburg
Gasten: Sanne Heijndijk (raadslid GroenLinks) en Ralf Bodelier (journalist/filosoof)

FoodUp! Transitietafel
21 mei, Hoogeloon
Hoe krijgen boeren hun positie (terug)? In gesprek met ondernemers en ZLTO.

BeLeef 2019
13 juni, Cuijk
Hét inspiratie-event voor de Brabantse agri-vrouw. Toegang gratis. Meld je nu aan!
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
facebook twitter instagram youtube 
MailPoet