header-met-slogan

23 mei 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

Crowdfunding voor kleinschalige, mobiele slachterij

Een mobiele slachterij, om op kleinschalige bedrijven varkens te kunnen slachten. Dat is het doel van de crowdfundingcampagne ‘Tot het einde op het erf’ die een paar weken geleden is gestart. Ook een varkenshouder die betrokken is bij onze Landbouw Innovatie Campus zou graag op de boerderij slachten.

Lees meer >

Opleiding Gespecialiseerd kok sluit aan op vraag

Deze zomer krijgt de eerste lichting Gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine van het Koning Willem I College in Den Bosch haar diploma. De opleiding sluit duidelijk aan op de vraag in de horecasector. De studenten komen allemaal terecht bij horecabedrijven die ambachtelijk en met seizoensgebonden producten werken en veelal zeer goed bekend staan. FoodUp! werkt al vanaf de start met de opleiding samen.

Lees meer >

Projecten

FoodUp! Academie 2019: meld je nu aan!

Ben jij een voedselprofessional, ondernemer, beleidsmaker, student of op een andere manier actief in de Brabantse agrifood? Wil jij je omringen met een netwerk van twintig veranderaars en met hen ontdekken hoe jij je kunt inzetten voor een gezond en eerlijk voedselsysteem? Meld je dan nu aan voor de derde FoodUp! Academie.

Lees meer >

Nu ook Dutch Cuisine-route in De Kempen

Brabant heeft een tweede Dutch Cuisine-route: ‘Het open zandlandschap’ in De Kempen. Aards en zoet, dat zijn de smaken van de Brabantse Kempen. De route is ontwikkeld in een samenwerking van FoodUp! Brabant met Dutch Cuisine en Visit Brabant, in het kader van WeAreFood.

Lees meer >

Inspiratieverhalen van krachtige vrouwen op BeLeef 2019

Kan niet bestaat niet. Dat is het levensmotto van Esther Crombag. Ze is een van de vier spreeksters tijdens BeLeef 2019, hét event voor agrivrouwen van dit jaar, georganiseerd door FoodUp! Brabant en Mevrouw de Boer, op 13 juni in Cuijk. Reserveer nu je gratis toegangskaart.

Lees meer >

Agenda

Regel de Regels: Excursie naar duurzame boomkwekerij
6 juni, Oirschot
Ontdek hoe je meerwaarde creëert met duurzaam geteelde bomen.

BeLeef 2019
13 juni, Cuijk
Hét inspiratie-event voor de Brabantse agrivrouw. Toegang gratis. Meld je nu aan!

Lancering korteketenplatform
20 juni, Eindhoven
Online platform gaat belangrijk afzetkanaal gaat worden voor boeren in de korte keten.

Excursie: Met de Boer op Toer
22 juni, Oirschot
Bezoek enkele agrarische bedrijven en maak kennis met boeren, burgers en elkaar.
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
facebook twitter instagram youtube 
MailPoet