header-met-slogan

12 februari 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

microfoon debat_pixabay_public-speaking-3926344_660x150.jpg

BAJK Statendebat is te volgen via livestream

Het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) organiseert op woensdagavond 13 februari in samenwerking met FoodUp! Brabant een debat met de politieke partijen die in Brabant meedoen aan de verkiezingen van Provinciale Staten. Aan de hand van stellingen gaan BAJK-leden proberen te achterhalen wat politici gaan doen voor de toekomst van jonge boeren. Het debat is te volgen via een livestream.

Lees meer >

Coöperatie Leegveld Deurne wil als één erf functioneren

Vier buren in Deurne hebben samen een coöperatie opgericht: Leegveld, vernoemd naar de straat waar ze wonen en werken. Doel: elkaar als ondernemers in landbouw en toerisme zoveel mogelijk versterken. De Landbouw Innovatie Campus hielp contacten leggen om hun ideeën te realiseren. Op 22 april is het eerste gezamenlijke evenement.

Lees meer >
shea fruit voedselbos_foto Ollivier Girard - CIFOR (CC BY-NC-ND 2.0)_flickr_35036947684_b5b203c6c4_z_660x150.jpg

Net begonnen: Peggy Albers, stagiaire voedselboscursus

Studente Peggy Albers kende voedselbossen en agroforestry uit Indonesië, Ghana en Burkina Faso. Nu onderzoekt ze als stagiaire hoe het gaat met de Nederlandse voedselboswachters die de Brabantse Milieufederatie (BMF) en FoodUp! Brabant samen hebben opgeleid, en hoeveel voedselbossen er mede door deze opleiding zijn gerealiseerd.

Lees meer >
Walnoothoeve(n) - Geert en Joke van der Kaa_660x150.jpg

SMAAKSTAAT: goed plan dat staat of valt met regelgeving

Wie geboeid is door oude rassen en oude ambachten en eigenlijk wel een eigen bedrijf wil beginnen, stapt op de Walnoothoeve(n) in een gespreid bedje. Bíjna dan. Er is kennis, er is een boerderij, er is vraag naar hun producten. Nou die regelgeving nog. Een terugblik op een jaar Brood en Spelen.

Lees meer >

Projecten

Foto over dhz-kip genomineerd voor fotoprijs

Het Doe-het-zelf-kip-project van de Landbouw Innovatie Campus van FoodUp! Brabant brengt niet alleen het gesprek en verandering op gang. Een journalistieke foto over het project dingt mee naar de publieksprijs van de Zilveren Camera, de Nederlandse prijs voor fotojournalistiek en documentairefotografie. Stemmen kan nog tot en met 24 maart.

Lees meer >

Green Deal Weidevarkens: financieel goed op weg

Kun je kleinschalig varkens houden in de natuur en er ook als boer een goede boterham aan overhouden? Door de Green Deal Weidevarkens kan Den Elshort, het bedrijf van Ben Bruurs en Thea Moonen in Baarschot, daar al twee jaar mee experimenteren. "Financieel was het een aantal jaren flink bikkelen. Maar inmiddels staan we serieus in de plus en kan ik laten zien dat kleinschalig, buiten varkens houden echt kan."

Lees meer >

Agenda

Thema-avond Stad, voedsel, landbouw
13 februari, Boxtel
Zijn stad en landbouw nog altijd tegenpolen?

Voedseltop Voedsel1000
19 februari, 's-Hertogenbosch
Bouw jij mee aan ons Brabants voedselsysteem?

Werksessie voor partners nieuwe mbo-opleiding Food & Future
20 februari, Breda
Voor gamechangers en voedselveranderaars die partner van de opleiding willen worden

Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
MailPoet