header-met-slogan

10 september 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook, Twitter of Instagram, of maak een account aan.

Nieuws

Creativity World Forum: anders kijken, denken en doen

Verrassende sprekers, fascinerende vragen en een internationale vibe. Dat biedt het Creativity World Forum 2019, een driedaagse internationale conferentie over creativiteit en innovatie. CWF2019 vindt plaats van 21 tot en met 23 oktober in Brabant. Op dag 2 is er onder meer een dagsessie over Food. FoodUp! Brabant is partner van de conferentie.

Lees meer >

Bijeenkomst agroforestry voor agrariërs

Ben je als boer benieuwd of er met agroforestry geld te verdienen valt? Kom dan op 10 oktober naar de bijeenkomst over agroforestry in Streekpark Klein Oisterwijk. De middag wordt georganiseerd door European Green Academy Oisterwijk (EUGA), FoodUp! Brabant, ZLTO en de Brabantse Milieu Federatie.

Lees meer >

Vic kijkt uit naar finale European Young Chef Award 2019

Vic Tosseram mag namens Brabant meedoen aan de verkiezing van de European Young Chef Award 2019. De jonge kok maakte tijdens de voorronde op 27 augustus de meest interessante variatie op de klassieker ‘Blote billetjes in het gras’. Juryvoorzitter was Alfred van Mameren van FoodUp! Brabant. Vic is ondertussen al druk met de voorbereidingen.

Lees meer >

Horecaopleiding KWC1 wordt Herenboer

De Herenboeren Wilhelminapark hebben een bijzonder nieuw lid: de horecaopleiding van het Koning Willem I College in Den Bosch. FoodUp! Brabant initieerde het contact.

Lees meer >

Projecten

Jolanda en Theo zien toekomst in de meelwormensector

Jolanda en Theo Deris uit Asten zijn nu een jaar de meelwormenteelt aan het ontdekken. Een dure, tijdrovende hobby noemt Jolanda het. Maar ook een die energie geeft. ‘Er zijn nog hobbels te nemen, maar we denken dat er voor ons wel toekomst in de meelwormensector zit.’ De Landbouw Innovatie Campus van FoodUp! ondersteunt het ondernemende stel.

Lees meer >

De Boeren Escaperoom kan op tour

Henri’s Escaperoom, de escaperoom waarin je de dilemma’s van omschakelende boeren kunt ervaren, is klaar. Zondag 15 september kan hij voor het eerst gespeeld worden op het Provinciehuis in Den Bosch. Daarna kan iedereen deze Boeren Escaperoom uitnodigen voor een uurtje spanning met inhoud. De escaperoom is ontwikkeld in opdracht van de Landbouw Innovatie Campus en FoodUp! Brabant.

Lees meer >

Agenda

Excursie FAB-randen
19 september, Lage Zwaluwe
Bedrijfsbezoek aan biologische akkerbouwer i.h.k.v. natuurinclusieve landbouw

ZomerSmaak streekmarkt annex proeverij
26 september, Tilburg
Lekker vers en gezond shoppen, eten en drinken

'Boergondische markt' van Brabantse grond
4 oktober, Eindhoven
Ontdek wat eerlijk, puur en lokaal eten van Brabantse grond betekent

Bijeenkomst Agroforestry
10 oktober, Oisterwijk
Voor boeren die nieuwsgierig zijn naar agroforestry en het verdienmodel

Creativity World Forum 2019
21-23 oktober, Brabant
Internationale conferentie over creativiteit en innovatie, met in Meierijstad een dagsessie food
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
facebook twitter instagram youtube