header-met-slogan

26 september 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook, Twitter of Instagram, of maak een account aan.

Nieuws

Thema Food Supplies op dag 2 CWF2019

Op de tweede dag van het Creativity World Forum (21-23 oktober) kun je je verdiepen in een thema en aan de slag met actuele cases. Een van de thema’s is voedsel ofwel ‘The paradox of (un)limited Food Supplies’, met activiteiten in Meierijstad. FoodUp! is partner van CWF2019.

Lees meer >

‘Herenboeren sluit aan op Dutch Cuisine’

Begin dit schooljaar is de middelbare horecaschool van het Koning Willem I College in Den Bosch lid geworden van Herenboeren Wilhelminapark. We vroegen adjunct-directeur Twan Musters naar het waarom en de eerste ervaringen.

Lees meer >

LIB-convenant weer vier jaar verlengd

Provincie Brabant en ZLTO werken ook de komende vier jaar samen via het LIB-instrumentarium aan innovatie in de land- en tuinbouw in de provincie. Deze maand tekenden ze hiervoor een nieuw convenant. De LIB-aanpak past bij die van FoodUp!: kleine maar betekenisvolle stappen zetten die leiden tot systeemverandering.

Lees meer >

Projecten

Plantaardige borrelplank haalt eiwittransitie dichterbij

Wat is de eiwittransitie en waarom is deze urgent? Welke kansen biedt deze transitie en hoe benut ik die? Om iedereen te helpen met antwoorden op deze vragen staan in oktober, een extra WeAreFood-maand, plantaardige eiwitten centraal. FoodUp! Brabant is trekker van WeAreFood.

Lees meer >

Henri's Escaperoom opent ogen

Het is frustrerend, wekt verbazing en opent ogen. Dat zijn in grote lijnen de reacties na het spelen van Henri’s Escaperoom. In het spel zoek je in een uur als boer die wil veranderen een uitweg. De boerenescaperoom werd ontwikkeld door FoodUp! Brabant, de Landbouw Innovatie Campus, TwynstraGudde, en Henri van den Boomen en Maartje Verhulst die wortels hebben in BAJK en SFYN Brabant.

Lees meer >

Derde lichting FoodUp! Academie staat te trappelen

Een twintigtal Brabanders begint eind september met de FoodUp! Academie. Deze derde lichting is zeer divers van samenstelling en vult elkaar naar verwachting aan. Het FoodUp! team voerde deze zomer gesprekken met de kandidaten omdat de motivatie om mee te doen zowel belangrijk voor het resultaat van de deelnemers als de groep als geheel is.

Lees meer >

Agenda

'Boergondische markt' van Brabantse grond
4 oktober, Eindhoven
Ontdek wat eerlijk, puur en lokaal eten van Brabantse grond betekent

Dutch Food Week
5-16 oktober, o.a. in Brabant
Activiteiten van rondleidingen en lezing tot Rebel Day voor jonge foodprofessionals

Bijeenkomst Agroforestry
10 oktober, Oisterwijk
Voor boeren die nieuwsgierig zijn naar agroforestry en het verdienmodel

Creativity World Forum 2019
21-23 oktober, Brabant
Internationale conferentie over creativiteit en innovatie, met in Meierijstad een dagsessie food
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
facebook twitter instagram youtube