header-met-slogan

7 november 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook, Twitter of Instagram, of maak een account aan.

Projectnieuws

Boer Jacob gaat door met Frietje Precies

Na het succes op de Dutch Design Week gaat Jacob van den Borne nu meer Frietjes Precies laten maken. Ook alle andere aardappels, bataten en pastinaken die hij dit jaar van zijn akkers met strokenteelt haalde, gaat hij laten verwerken tot friet.

Lees meer >

Frietje Precies nieuw model voor landbouwtransitie

Het was een mooie week, zegt Wim Coenraadts, terugblikkend op de week met Frietje Precies op de Dutch Design Week. ‘Vooral omdat we er met dit project in geslaagd zijn om iets te realiseren dat model kan staan voor de nieuwe rol die de overheid kan pakken vanuit de beleidsopgave die ze heeft, de landbouwtransitie.’

Lees meer >

Deelnemers FoodUp! Academie ervaren de praktijk

Op de derde dag van de FoodUp! Academie brachten deelnemers 's ochtends een bezoek aan een pluimveebedrijf en spraken met een transitie-expert. 's Middag gingen ze in gesprek met ambtenaren van het rijk, de provincie en de gemeente. Jeroen en Leandra vertellen over hun bevindingen.

Lees meer >

Overig nieuws

Vic Tosseram is Regional Chef Ambassador 2019

Vic Tosseram uit Goirle vertegenwoordigde Brabant tijdens de finale van de European Young Chef Award 2019 op Rhodos (Griekenland). Hij won de wedstrijd helaas niet met zijn vegetarische versie van het klassieke Brabantse gerecht ‘Blote billetjes in het gras’. Maar hij mag zich nu wel Regional Young Chef Ambassador 2019 noemen.

Lees meer >

Herenboeren Wilhelminapark 10e in Trouw Duurzame 100

Herenboeren Wilhelminapark hoort volgens dagblad Trouw bij de top 10 van duurzame burgerinitiatieven. ‘Erg leuk’, reageert bestuurslid Douwe Korting. En het leverde extra aandacht op, ook niet onbelangrijk.

Lees meer >

Agenda

Beet! (Brabant eet)
7 november, Den Bosch
Hoe onderwijs, overheid en bedrijfsleven de voedseltransitie samen vormgeven. Doe mee!

Symposium Biodiversiteit en leefgebieden
19 december, Den Bosch
Voor iedereen die zich inzet voor de Brabantse natuur
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
facebook twitter instagram youtube