header-met-slogan

20 juni 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

Veel aandacht voor eerlijke prijzen in Voedselbesluit

De Voedsel1000 is zaterdag 15 juni in Den Bosch afgesloten met een Voedselraad. Van de zeventig punten waarover gestemd werd, haalden er veertig de eindstreep. Opvallend was de aandacht voor eerlijke beprijzing van landbouwproductie, waardoor inspanningen voor milieu, natuur en landschap gaan lonen. Wat zou bijvoorbeeld de echte, eerlijke prijs zijn van een Bossche bol?

Lees meer >

Projecten

Meld je voor 24 juni aan voor de FoodUp! Academie

Ben jij een voedselprofessional, ondernemer, beleidsmaker, student of op een andere manier actief in de Brabantse agrofood? Wil jij je omringen met een netwerk van twintig veranderaars en met hen ontdekken hoe jij je kunt inzetten voor een gezond en eerlijk voedselsysteem? Meld je dan nu aan voor de derde FoodUp! Academie. De FoodUp! Academie brengt je kennis, een netwerk en handvatten om ideeën om te zetten in actie.

Lees meer >

Escaperoom over toekomst boerenleven bijna klaar

Kruip in de huid van een boer en zoek de sleutel voor de toekomst van je bedrijf. Dat is de uitdaging die je binnenkort in Henri’s Escaperoom kunt aangaan. De escaperoom, die is ontwikkeld door een aantal boeren en de Landbouw Innovatie Campus van FoodUp! Brabant, zit inmiddels in de laatste testfase. Enkele gemeenten en particulieren hebben al belangstelling getoond en sommigen testen mee.

Lees meer >

BeLeef2019 inspireert 330 agrivrouwen

Zo'n 330 agrivrouwen kozen voor zichzelf tijdens het inspiratie-event BeLeef 2019, op donderdag 13 juni in Cuijk. Deze dag vol inspirerende verhalen van krachtige vrouwen en een workshop met impact, zette bij de vrouwen iets in beweging. Binnen zichzelf, hun gezin en het bedrijf. Het evenement was een initiatief van FoodUp! Brabant en werd georganiseerd in samenwerking met Mevrouw de Boer.

Lees meer >

Agenda

Theatervoorstelling: Maalkop
21-30 juni, Best
Locatietheater. Over een jonge boer die noodgedwongen afstand moet doen van zijn bedrijf.

Food Festival de Es
30 juni, Haaren
Kleinschalig evenement met goed en verantwoord eten en fijne muziek

Natuurinclusieve gebiedsontwikkeling, bedrijfsmodellen en marketing
10 juli, Den Bosch
Presentatie resultaten voor community Natuurlijk Boeren.
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
facebook twitter instagram youtube 
MailPoet