header-met-slogan

4 december 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook, Twitter of Instagram, of maak een account aan.

Nieuws

Ontwerper Sietske Klooster ontwikkelt transitiemodel

Als onderdeel van haar praktijk als ontwerper startte Sietske Klooster in 2012 een promotieonderzoek. Ze onderzoekt de rol van de creatieve industrie in grote veranderingen in het agrifoodsysteem. In het afgelopen half jaar verbreedde ze haar inzichten in samenwerking met Agri meets Design. FoodUp! is één van de partners in Agri meets Design.

Lees meer >

Herenboeren-docu: mooi ideaal, weerbarstige praktijk

Ruim een jaar lang volgde documentairemaker Barend Hazeleger drie Herenboeren: de geestelijk vader, de gelukkige deelnemer en de Herenboeren-dromer. Het resultaat 'Eten van eigen hof' is op 6 december te zien in Boxtel. Rode draad: het prachtige ideaal aan de ene kant en de weerbarstige praktijk aan de andere.

Lees meer >

Masterclasses energie zijn leerzaam

Het pluimveebedrijf bij Remko van Lierop thuis kan jaarrond al bijna toe met de energie die ze zelf produceren. Toch volgt HAS-student Remko in zijn vrije tijd de masterclasses energie in de serie over kringlooplandbouw van FoodUp!, ZLTO en BAJK. ‘Je leert altijd wat, en we leren ook van elkaar.’

Lees meer >

HAS-studenten ontwikkelen Frietje Precies door

Kunnen jullie als vervolg op Frietje Precies nog andere producten bedenken die passen bij strokenteelt en het zo bekender maken? Dit vraagstuk van FoodUp! Brabant was een van de onderwerpen waarmee groepen derdejaars HAS-studenten aan de slag gingen bij de minor Wereldwijde voedseldialoog. Ze kwamen met diverse interessante suggesties.

Lees meer >

Projectnieuws

Verdienmodel Frietje Precies in ontwikkeling

Hoe kunnen we het verdienmodel van Frietje Precies optimaliseren? Dat is de vraag waar de initiatiefnemers zich de komende tijd vooral mee gaan bezighouden. Daarbij wordt niet gemorreld aan de uitgangspunten: goed voor de bodem, de biodiversiteit en de boer. Frietje Precies is het resultaat van een samenwerking tussen akkerbouwer Jacob van den Borne, FoodUp! Brabant en campagnebureau UltraUltra.

Lees meer >

Nominatie Horecava Duurzaamheid Award

Frietje Precies is een van de vier genomineerden voor de belangrijkste horecaprijs voor duurzame innovatie. De uitreiking van de Duurzaamheid Award / Karel de Vos van Horecava vindt plaats op 13 januari in Amsterdam.

Lees meer >

Radicale vernieuwing op dag vier FoodUp! Academie

De vierde FoodUp! Academiedag stond in het teken van radicale vernieuwing. Deelnemer Ralf Immens uit Sint Michielsgestel probeert als communitymanager mensen en foodinitiatieven die bijdragen aan de voedseltransitie met positiviteit aan elkaar te verbinden. Hij vertelt over deze academiedag vlakbij huis, in Vught en Boxtel.

Lees meer >

Agenda

Documentaire: Eten van eigen hof
6 december, Boxtel
Brabantse première van film over Herenboeren; op 8 december te zien bij Omroep Brabant

Food Café
10 december, Den Bosch
Na drie inleiders met elkaar in gesprek over het voedselsysteem

Sociaal ondernemen in 't Groene Woud
11 december, Oisterwijk
Themaworkshop. Denk mee over groene, circulaire en gezonde projecten in 't Groene Woud

Symposium Biodiversiteit en leefgebieden
19 december, Den Bosch
Voor iedereen die zich inzet voor de Brabantse natuur

Masterclasses Kringlooplandbouw
9 januari, Den Bosch
Derde bijeenkomsten van alle thema's in serie georganiseerd door FoodUp!, BAJK en ZLTO
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
facebook twitter instagram youtube