header-met-slogan

14 januari 2020

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant. Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook, Twitter of Instagram.

Nieuws

Bomen in de agrarische bedrijfsvoering

De Brabantse Milieufederatie, FoodUp Brabant, de gemeente Drimmelen en het lokale netwerk organiseren voor agrariërs en andere geïnteresseerden een korte lezingenreeks en praktijkdag over de introductie van bomen in de agrarische bedrijfsvoering.

Lees meer >

Masterclasses bodem: ‘Wijzer geworden’

Als zelfstandige in het loonwerk volgt Pieter Brands de masterclasses Bodem van FoodUp!, ZLTO en BAJK. De cursus is onderdeel van de serie rond kringlooplandbouw. Hij vertelt over zijn ervaringen tot nu toe.

Lees meer >

Brabanders samen naar Bio-beurs

Door de groeiende markt voor biologisch zijn er volop marktkansen. Misschien iets voor jou om je in te verdiepen? ZLTO, BioNederland en FoodUp! Brabant organiseren daarom op 23 januari een gezamelijk werkbezoek aan de Bio-beurs in Zwolle, voor boeren, verwerkers, supermarkten, onderwijs en overheid. Aanmelden kan nog tot en met 19 januari.

Lees meer >

Agroforestry: verdienmodel voor agariërs

Agroforestry biedt economisch en ecologisch gezien tal van voordelen. Benieuwd of er met agroforestry geld te verdienen valt en hoe u agroforestry kunt inpassen in uw bedrijfsvoering? Kom naar de bijeenkomst ‘Agroforestry: verdienmodel voor agrariërs’ op 30 januari in Oisterwijk.

Lees meer >

Start bewustwordingscampagne voedselverspilling

‘Maak van de restjes uit je koelkast een gerecht, deel dit via social media en daag anderen uit hetzelfde te doen.’ Met deze uitdaging wil Watrestje de hoeveelheid voedsel dat in de afvalbak verdwijnt op ludieke wijze helpen terugdringen. De campagne start op vrijdag 24 januari 2020 in het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch.

Lees meer >

Agenda

Informatiebijeenkomst Grond voor voedselbossen
22 januari, Tilburg
Voor iedereen die interesse heeft een voedselbos aan te leggen.

Brabanders samen naar de Bio-beurs
23 januari, Zwolle
Werkbezoek voor boeren, studenten en beleidsmakers. Ga ook mee en meld je aan via onze site!

Aftrap bewustwordingscampagne Watrestje
24 januari, Den Bosch
Officiële aftrap van de bewustwordingscampagne over voedselverspilling. Doe je mee?

Agroforestry: Verdienmodel voor agrariërs
30 januari, Oisterwijk
Hoe rendabel is agroforestry voor boeren? Hoor het tijdens deze informatiebijeenkomst.
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
facebook twitter instagram youtube