header-met-slogan
FoodUp Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant. Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook, Twitter of Instagram.

Nieuws

Wat levert boerenretailplatform RIJP op?

Het nieuwe boerenretailplatform RIJP heeft inmiddels bijna 25 aanmeldingen. Allemaal boeren die een grotere afzetmarkt voor hun vlees, yoghurts, kazen en groenten zoeken. FoodUp Brabant gaat in gesprek met de nieuwe kartrekker van RIJP Ard van der Linden.

Lees meer >

Boer en supermarkt, het kan wèl

Melk, sinaasappelkwark, yoghurt; melkveehouder Joris Cremers heeft het allemaal liggen in de Plus-supermarkt van Jan Verbeeten in Overloon en Vierlingsbeek. Een mooi voorbeeld van hoe boer en retailer met elkaar samenwerken, De slagingsingrediënten: vertrouwen en lokale schaal.

Lees meer >

Theaterproductie ‘Iets met boeren’ maakt indruk

Gemeenten Reusel-De Mierden, Sint Anthonis en FoodUp Brabant presenteren in mei de exclusief gemaakte voorstelling ‘Iets met boeren’. Doel: meer begrip realiseren tussen boeren en niet-boeren.

Lees meer >

Masterclasses over voer: “Direct toepasbaar”

Als melkveehouder volgt Martijn van Deursen de masterclasses Voer van FoodUp Brabant, ZLTO en BAJK. De cursus is onderdeel van de serie rond kringlooplandbouw. Hij vertelt over zijn ervaringen tot nu toe.

Lees meer >

Restaurant als spil tussen boer en consument

Nina Hogeveen, stagiaire bij FoodUp Brabant, ontwikkelde vanuit haar opleiding tot Business Innovator een formule waarbij het restaurant de verbindende speler is tussen de boer en de consument.

Lees meer >

Brabanders samen naar Bio-beurs

Door de groeiende markt voor biologisch zijn er volop marktkansen. FoodUp Brabant, ZLTO en de provincie Noord-Brabant organiseerden daarom een werkbezoek naar de Bio-beurs in Zwolle. Agrarische ondernemers, studenten en medewerkers van gemeenten en provincie vertrokken samen naar de beurs, ieder met zijn eigen verwachtingen.

Lees meer >

Ga jij de uitdaging aan? #Watrestje

‘Maak van de restjes uit je koelkast een gerecht, deel dit via social media en daag anderen uit hetzelfde te doen.’ Doe jij mee? Op vrijdag 24 januari werd in het provinciehuis in 's-Hertogenbosch het startsein gegeven voor de bewustwordingscampagne van Watrestje.

Ga naar de website Watrestje.nu >

Agenda

Informatiebijeenkomst boerenretailplatform RIJP
14 februari
Op zoek naar een grotere afzetmarkt voor je product? RIJP biedt mogelijkheden.

Masterclasses Kringlooplandbouw
13 februari en 12 maart, Den Bosch
Vierde en vijfde bijeenkomst in serie masterclasses voor jonge boeren over kringlooplandbouw.

Nationale week zonder vlees
9 t/m 15 maart, heel Nederland
Als partner van de Week zonder vlees roepen wij ook op om een week geen vlees te eten.

Food Waste Fest 2.020
18 maart, Brussel
Dé mogelijkheid om oplossingen tegen voedselverspilling te ontdekken.

Basiscursus Voedselbossen
9, 16, 23 en 28 juni, Tilburg en Sint-Michielsgestel
Leer in 3 avonden en 1 praktijkdag de basisprincipes van een voedselbos.
Vind meer activiteiten >
FoodUp Brabant
info@foodupbrabant.nl
facebook twitter instagram youtube