header-met-slogan

21 juni 2018

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

Aardbeien-Pixabay-NB

Ambachtelijk product in een fastfood-concept

Aardbeien die je in de supermarkt koopt worden onrijp geplukt. Echt volzoet zullen ze dan nooit meer worden. Jan en Birgitte van den Elzen vinden dat jammer en verkopen zoveel mogelijk aardbeien aan huis. Dit voorjaar openden ze een aardbeien drive-in. Het loopt als een speer.

Lees meer >
Pruimenboom 660x150

Agroforestry over de grens

Agroforestry krijgt in Nederland langzaam voet aan de grond. In zuidelijker streken is het teeltsysteem al veel verder ontwikkeld. Slim, dus, om Europees kennis te delen. Eind mei vond het European Agroforestry Congres plaats in Nijmegen.

Lees meer >

Projecten

DOehetzelfkipkipfilet

Slotbijeenkomst Doehetzelfkip 27 juni


De Doehetzelfkip is kipfilet geworden. Op drie plekken in het land hebben deelnemers op verzoek van de Landbouw Innovatie Campus Brabant met liefde en toewijding hun vleeskippen grootgebracht. In de wetenschap dat na negen weken slacht onvermijdelijk is, willen ze kunnen genieten van een smakelijke Kip Madras of geroosterde drumsticks.

Kipfilet groeit niet aan een boom. Wat doet deze kennis met ons? Op 27 juni voeren we samen met elkaar het debat.
Future Food Design Awards 2018_NB

Meld je aan voor de Future Food Design Awards


Heb jij een vernieuwend ontwerp voor een duurzame voedseltoekomst? Een ontwerp met impact? Dan kun je je nu aanmelden voor de internationale Future Food Design Awards (FFDA). Inzenden kan tot 12 augustus.

Lees meer >
foto-pers-klasseboeren-x-1-660

Restaurant Oss laat kinderen zien waar ons eten vandaan komt

We Are Food staat deze maand in het teken van ‘de Gezonde School’. Daarom bezochten kinderen van de Osse basisschool ’t Schrijverke melkveehouderij Zonnenberg, voor het bijzondere lesprogramma ‘Restaurant Oss’. Ze leerden van alles over de herkomst van voedsel en gingen daarna zelf aan de slag met koken.

Lees meer >
Foto hanenpaté 660x150

Koks inspireren tot anders eten

Wil je zelf eens met vlees van bok, haan of stier koken? De recepten die koks van de opleiding Gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine maakten staan nu online. Een mooie gelegenheid om even met Twan Musters van Koning Willem I bij te praten.

Lees meer >

Agenda

Zomer 3 Daagse – Boer Burger Dialogen
21 t/m 23 juni, Strijen
3 dagen ontmoeting tussen boer en burger in Zuid-Holland.

Beleef de Plattelandsdag
24 juni, Sterksel
Kom meer te weten over het werk van de boer, thema: duurzaamheid.

Snoertseplak: een avond vol onthullingen
25 juni, Liessel
Vanavond hoor je over nieuwe ontwikkelingen op de Snoertseplak!

Slotbijeenkomst Doehetzelfkip
27 juni, Hoogeloon
Vlees groeit niet aan de boom. Wat doet die kennis met ons? Ga mee in debat.

Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
MailPoet