Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

15 september 2016

Tweewekelijkse nieuwsbrief van FoodUp! Brabant. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Kookwedstrijd voor kids zet lokaal voedsel in de spotlight

Lekker en gezond eten haal je gewoon bij de boer uit de buurt. Dat is wat kinderen uit Noordoost-Brabant ontdekken in de kookwedstrijd Keukenbazen. Hun vrolijke enthousiasme tijdens Keukenbazen 2015 is reden voor editie nummer 2!

Lees meer >

Duurzaam boeren op voorwaarden van burgers

Burgers investeren in landbouwgrond, die dan door boeren duurzaam wordt bewerkt: goed voor het milieu, het landschap en het contact tussen boer en buur, denkt het Brabantse Beerze Boeren Collectief. Het initiatief gaat in oktober draaien, een nominatie voor de jaarlijkse ZLTO initiatiefprijs is al binnen.

Lees meer >

‘Maashorstkroket’ heeft groot succes

Bij Van der Valk in Eindhoven kun je sinds kort de Maashorstkroket bestellen. En vijf bakkers hebben het Maashorstspeltworstenbroodje al in de vitrine liggen. Streekproducten uit de Maashorst winnen aan populariteit’, kopte het Brabants Dagblad dan ook.

Lees meer >

Incagoudbes: van Brabantse bodem voor eigen tuin

Met kerst zie je hem wel liggen bij de supermarkt, ingevlogen uit Zuid-Amerika: de Incagoudbes. Sinds kort groeit hij ook in ons klimaat. Met dank aan kwekersechtspaar Piet en José Mulders uit Middelbeers, die zich hebben gespecialiseerd in Physalis, die plant met oranje ‘lampionnen’.

Lees meer >

Inspiratie uit Limburg: Beleeftuin in Maasduinen

Ondernemers uit de regio die in een beleeftuin hun producten en diensten aanbieden. Zo laat je toeristen zien wat in de omgeving geproduceerd wordt en hoe. Het idee kwam van een ondernemer uit de Maasduinen. Studenten gaven er handen en voeten aan.

Lees meer >

Pommeron: datingsite voor groente en fruit

Verser dan vers. Weten bij wie je inkoopt. Transparant. Eerlijk. Dat zijn de kernwoorden waarmee Pommeron zich presenteert, een nieuw online platform waar regionale supermarkten, detaillisten, horeca-ondernemers en zorginstellingen hun groente en fruit kunnen inkopen.

Lees meer >

Met Weide Weelde betaalt consument mee aan weidevogelbeheer

Als je bij de Jumbo een pak Weide Weelde-zuivel koopt, gaat er 2 cent naar een speciaal fonds voor natuurbeheer. Zo draag je als consument direct bij aan het landschap en de weidevogelstand. En dat is nieuw! Opvallend is ook dat Boerengilde kiest voor Jumbo.

Lees meer >

---

Projecten

Meld je aan voor de cursus 'Aan de slag met voedselbossen'

Een bostuin die goed is voor de natuur én voedsel oplevert, lijkt je dat iets? FoodUp! Brabant en de Brabantse Milieufederatie leren je dit najaar hoe je zo'n voedselbos aanlegt. Brabanders die al enige ervaring hebben met duurzame landbouw kunnen zich voor deze cursus inschrijven tot 21 september.

Lees meer >

Varkenshoeden: terug naar vroeger is stap vooruit

Leuk zijn ze hè? Natuurlijk Boeren-ondernemer Joshua van Wersch gaat deze 'kuusje' hoeden door het Limburgse land. En je kunt een varken adopteren! Kom vrijdag 16 september naar de crowdfarmingdag van de Varkenshoederij, en je hoort er alles over!

Lees meer >

---

Agenda

Start crowdfarming Varkenshoederij Kuusj
16 september, Mechelen
Ook je eigen varken laten hoeden? Word crowdfarmer van Varkenshoederij Kuusj

Cursus Succesvol vermarkten van AgriFood producten
29 september, 's-Hertogenbosch
Leer hoe je een innovatief product succesvol op de markt brengt.

Start cursus ‘Aan de slag met voedselbossen’
11 oktober, Tilburg
Leer hoe je een voedselbos aanlegt.

Start cursus ‘Aan de slag met voedselbossen’
12 oktober, 's- Hertogenbosch
Hier hoor je hoe de transitie in de agrofoodsector verloopt.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl