Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

11 oktober2016

Tweewekelijkse nieuwsbrief van FoodUp! Brabant. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Wat ligt er in de toekomst op jouw bord? Studenten van de HAS-minor 'Wereldwijde Voedseldialoog' vertellen je op 9 november over alle veranderingen rond ons voedsel en hoe we die veranderingen kunnen versnellen. Meld je aan voor het Food Cha(i)nge event op de website van de HAS.

Hotspots van natuur en voedsel

Voedselbossen winnen rap aan populariteit. John Vermeer van de Brabantse Milieufederatie (BMF) weet wel waarom: “Het is gewoon een prachtig concept voor vernieuwing van de landbouw.” Tegelijkertijd zijn er ook uitdagingen. De BMF probeert ze te slechten.

Lees meer >

Boert de boer vooral in de stad?

Als je boer en burger wilt verbinden, moet je dan wel naar het platteland? Misschien boert de boer wel vooral in de stad. Maar hoe breng je de boer in die stad? FoodUp! Brabant hoort op 26 oktober graag jouw ideeën!

Lees meer >

Even voorstellen… Anne Willems

Stagiair nummer 3 stelt zich voor: "Mijn naam is Anne Willems, afstudeerstudente aan de opleiding International Lifestyle Studies te Tilburg. Ik ga me bij FoodUp! bezig houden met het ontwikkelen van een passend, innovatief concept voor de Europese Regio van de Gastronomie Brabant in 2018." 

Lees meer >

Educatieboeren slaan de handen ineen

Van ‘waar komt de melk vandaan?’ tot ‘hoe zit dat eigenlijk met voortplanting?’. Ieder kind kan op de boerderij iets leren. Leerkrachten zijn positief, boeren staan te popelen. Geen gebrek aan enthousiasme, wel aan geld. En dus steken educatieboeren de koppen bij elkaar.

Lees meer >

Inspirerend agrofood-event

Ben je erbij, op 12 oktober? Hoor over mooie innovaties in onze Brabantse agrofood en wat er nog op stapel staat. Na het event 'Agrofood: de tijd vooruit' ga je zeker geïnspireerd naar huis.

Lees meer >

Hoe behandelen wij eigenlijk een kip? Op Wereldvoedseldag (16 oktober) brainstormen studenten, experts en ondernemers uit de agrifoodsector over de toekomst van onze voeding. 'De kip' is het centrale thema.

Lees meer >

---

Projecten

Eiwitdata ontrafelen voor Foodgame

Over 20 jaar eten we veel vlees. Of zijn we juist allemaal vegetariër geworden. Wat kunnen we met de huidige eiwitdata zeggen over de toekomst? In een hackathon voor de Foodgame Brabant worden eiwitexperts, studenten en professionals uitgedaagd hiermee aan de slag te gaan.

Lees meer >

Kansen in de keten op naar ontknoping

Op 20 oktober presenteert Tessa Ebbers het eindproduct van Kansen in de keten. Cindy Hagenstein, mede-initiatiefnemer van het project, blikt terug op een spannend en leerzaam proces. En belooft een verrassende ontknoping!

Lees meer >

---

Agenda

 

Dutch Agri Food Week
12 t/m 25 oktober, heel Nederland
Een week vol innovatie, gezond en lekker eten voor professional en consument. Met in Brabant onder andere: 

• Brabantse agrofood: de tijd vooruit (12 oktober)

• V-Day: 24 uur Visie op Voedsel (19 oktober)

• Eindpresentatie Kansen in de keten (20 oktober)


Excursie voedselbomen

16 oktober, Den Dungen en Zeeland
Meer weten over voedselbossen en -bomen? Ga een dag mee op excursie!

VOER-Café: Nieuwe boeren
20 oktober, Culemborg
Wat hebben 'nieuwe boeren' nodig? I.s.m. studenten van de HAS-minor Wereldwijde Voedseldialoog.

Dutch Design Week
22 t/m 30 oktober, Eindhoven
Een week lang staat Eindhoven in het teken van design, creativiteit en innovatie. FoodUp! Brabant organiseert onder meer:

• Redesign The Netherlands in 48 hours – Hackathon Eiwitten (25 en 26 oktober)

• Brainstorm-sessie: Boert de boer vooral in de stad? (26 oktober)

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl