Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

1 november2016

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Topkok wil kinderen gezond leren eten

"Waarom doet niemand iets aan al die kinderen die te dik worden?” En dus ging hij het zelf maar doen, Martien Bos. Vooralsnog alleen in Cuijk, maar als het aan deze topkok ligt zijn zijn Smaakcentra straks door heel Noordoost-Brabant te vinden.

Lees meer >

Wat ligt er in de toekomst op jouw bord? Studenten van de HAS-minor 'Wereldwijde Voedseldialoog' vertellen je op 9 november over alle veranderingen rond ons voedsel en hoe we die veranderingen kunnen versnellen. Meld je aan voor het Food Cha(i)nge event op de website van de HAS.

Investeer in de Vennekuus

Een plek waar het houden van varkens gelijk opgaat met de opvang van alleenstaande moeders en jongeren met een beperking. Dat is een ambitie van Mariska en Henri van de Ven op hun boerderij De Vennekuus in Wintelre. Je kunt ze steunen via crowdfunding!

Lees meer >

Nu écht aan de slag met een duurzaam voedselsysteem

Werk jij in de foodsector en wil je meer impact om het voedselsysteem te veranderen? Geef je op voor de YFM Academie! Met dit lesprogramma duik je met andere jonge professionals een half jaar lang in ons voedselsysteem. Een initiatief dat we vanuit FoodUp! Brabant een warm hart toedragen en graag volgen.

Lees meer >

Meten = weten = minder verspillen

We gooien ieder jaar per persoon gemiddeld 50 kilo voedsel in de kliko. En veel mensen hebben dat helemaal niet in de gaten. Om Tilburgers bewust te maken van voedselverspilling organiseert Jan Vugts, Bureau Ver(?)antwoord, van 30 oktober tot 18 november de wedstrijd Genoeg geWASTE.

Lees meer >

Word compostmeester!

Goed voedsel produceren staat of valt met een gezonde bodem. Compost kan helpen. Maar hoe ga je aan de slag met compost? Je leert het in deze cursus van FoodUp! Brabant en de Brabantse Milieufederatie. Aanmelden kan tot 15 november.

Lees meer >

---

Projecten

Consument zoekt zich suf naar smakelijk alternatief vlees

Wat gaan we eten in de toekomst: vlees, een beetje vlees, geen vlees? Slagerij de Hamvraag ging op de Dutch Design Week het gesprek aan. En wat blijkt? Mensen vinden minder vlees eten een goed idee. Maar ze missen wel een smakelijk alternatief.

Lees meer >

HAS-minor wint Agrofoodpluim

De minor 'Werk aan wereldwijde voedseldialoog' versnelt de transitie van de agrofoodsector, en dat levert de HAS Hogeschool in oktober de Agrofoodpluim op! Woensdag 11 oktober reikte de provincie de prijs tijdens de bijeenkomst ‘Agrofood: de tijd vooruit’ uit.

Lees meer >

---

Agenda

 

Bijeenkomst: 'God in de supermarkt'
8 november, Tilburg
Over de keuzes die we als consument maken in de supermarkt.

Food Cha(i)nge event
9 november, 's-Hertogenbosch
De studenten van de minor Wereldwijde voedseldialoog presenteren hun resultaten.

Warandelezing 2016: naar een beter voedselsysteem
15 november, Tilburg
Lezing over de kansen van agro-ecologische landbouw.

De Smoestuinier
22 november, Tilburg
Comedyshow over de smoezen van mensen om tóch pesticiden te gebruiken.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl