Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

17 november2016

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Transitie volop gaande

Op 9 november presenteerden 50 HAS-studenten in samenwerking met FoodUp! Brabant de resultaten van 9 weken minor Wereldwijde Voedseldialoog. Tal van mooie oplossingen en slimme tools voor een duurzame agrofood passeerden de revue. De transitie is al volop gaande!

Lees meer >

Moeilijke thema’s: niet regelen maar praten

Wet- en regelgeving bepaalt? Meestal denken we van wel. En ‘we’ zijn dan niet alleen burgers en ondernemers maar ook ambtenaren. Terwijl we met een goed gesprek vaak veel verder zouden komen. Hans van Dommelen houdt een pleidooi voor omgevingsbewust handelen.

Lees meer >

Nederland als living lab voor natuurinclusieve landbouw

Geloof jij dat natuur en landbouw elkaar veel meer kunnen en moeten versterken? Mensen uit het Netwerk Natuurinclusieve Landbouw denken dat ook. Op 21 en 22 november organiseren ze 2 netwerkdagen, met Joel Salatin als gast.

Lees meer >

Samen werken aan een duurzame veehouderij

Hoe kun je als gemeente agrarische ondernemers stimuleren om duurzamer te gaan produceren? Student planologie Kevin van Dooren raakte geïntrigeerd door die vraag. Voor de gemeente Boekel bezocht hij verschillende gemeenten op zoek naar een antwoord.

Lees meer >

Volg FoodUp! live

In één oogopslag zien wat er over #Foodupbrabant wordt gefacebookt en getwitterd? Onze website heeft nu een live-pagina. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Ga naar de pagina >

---

Projecten

Steuntje in de rug voor innovaties

Al 20 jaar een begrip voor innovatoren in de agrofood: het programma Landbouw Innovatie Noord-Brabant (LIB). LIB is een steuntje in de rug voor ondernemers die willen werken aan gezond, eerlijk en lekker eten in Brabant.

Lees meer >

Ontmoeting zorgt voor kansrijk product

20 oktober presenteerde Tessa Ebbers het eindresultaat van Kansen in de Keten. Er komt een product, dánkzij ontmoeting en het gesprek, gelooft Frenk Sprangers van Sprangers Communicatie. “Er zit meer kracht lokaal dan je denkt!"

Lees meer >

Hoogtepunten Agri meets Design

Enthousiaste boeren, smakelijke stroopwafels, verwonderde bezoekers en hoog bezoek: Agri meets Design beleefde een mooie Dutch Design Week. De hoogtepunten lees je hier >

---

Agenda

 

Bijeenkomst: Plantaardige inhoudsstoffen uit reststromen
21 november, Helmond
Hoe vermarkt je agrofood-reststromen?

Netwerkdagen Natuurinclusieve Landbouw
21 en 22 november, Leeuwarden en Den Bosch
Voor iedereen die gelooft in Natuurinclusieve Landbouw.

Najaarsbijeenkomst Goed Boeren
25 november, Riel
Voor iedereen die interesse heeft in een nieuwe manier van boeren.

Workshop Rund Uitbenen
26 november, Riel
Waar komt het vlees op je bord vandaan?

Start Cursus Aan de slag met composteren
29 november, Tilburg
In deze cursus leer je hoe je (gezamenlijk) met goede compost kunt zorgen voor een gezonde bodem.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl