Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

21 december 2016

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

FoodUp! Brabant: samen werken aan lekker, eerlijk en duurzaam voedsel

In 2016 zijn we, het team van FoodUp! Brabant, gestart met het bouwen aan een netwerk van mensen die willen werken aan gezond, eerlijk en lekker voedsel. Sinds maart is onze site live en kun je ons volgen op Twitter en Facebook. We blikken nu terug en kijken vooruit.

Lees meer >

Onderscheidend zijn in de korte keten

Onderscheidend zijn in een kortere keten: hoe pak je dat aan? FoodUp! Brabant organiseert samen met Atelier Waarden van het Land de nieuwe leergang ‘Actie is reactie in de keten’. Uitgangspunt: wat kan ik en wat wil ik?

Lees meer >

Even voorstellen… Kirsty van Galen

Aangenaam ik ben Kirsty van Galen, student Dier- en Veehouderij aan de HAS en stagiaire bij FoodUp! Brabant. Dieren zijn mijn passie, en ik wil graag een rol spelen in het voedselsysteem. Ik voer bij FoodUp! een opdracht uit over de rol van agrarisch adviseurs bij omgevingsbewust handelen. 

Lees meer >

Eerste Nederlandse Buurderij een feit

De eerste Buurderij van Nederland opende op 13 december haar deuren in Amsterdam. Gezond, lekker en vooral eerlijk voedsel van de boer uit buurt.

Lees meer >

---

Projecten

FoodGame Brabant gaat een tweede fase in. De vier scenario’s zijn uitgewerkt. Nu gaan 16 studenten van Geomedia & Design interactieve kaarten maken van ketens in die scenario’s. Het middel: legoblokjes.

Lees meer >

Nieuwe natuur hoeft niet altijd ten koste te gaan van landbouwgrond. Het Groen Ontwikkelfonds biedt gronden aan voor natuur, juist ook aan landbouwers. Voor meer biodiversiteit én duurzaam voedsel.

Lees meer >

---

FoodUp! Brabant wenst je fijne feestdagen. We zien je graag terug in het nieuwe jaar!

---

Agenda

 

Start Cursus Aan de slag met dieren
17 januari, Tilburg
Cursus van FoodUp! Brabant en de Brabantse Milieufederatie: hoe ga je praktisch aan de slag met dieren in de duurzame landbouw? Aanmelden kan tot 9 januari.

Reframing the Food System
19 januari, Amsterdam
Workshop waarin je je een voorstelling leert maken van de voedseltoekomst.

Seminar personalised nutrition and health: Hoe ver zijn we?
24 januari, Wageningen
Seminar over de ontwikkelingen op het gebied van gepersonaliseerde voeding en hieraan gekoppelde gezondheid.


HAS Food Experience
31 januari, Den Bosch
Tijdens de HAS Food Experience presenteren ruim 140 vierdejaars HAS-studenten hun afstudeerproject uit het food-domein.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl