Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

31 januari 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Opnieuw cursus voedselbossen

De belangstelling voor onze eerste voedselbossen-cursus was groot. Daarom organiseren we 'm in februari nog een keertje. Heb je hem gemist? Aanmelden kan tot 12 februari.

Lees meer >

Moestuinieren: van hype naar trend

Op 19 maart viert de grootste moestuinmarkt van Nederland zijn 5e verjaardag. We spreken geestelijk vader Hans van Eekelen over het succes van zijn Groenmoesmarkt en de populariteit van eerlijk voedsel.

Lees meer >

Allemaal een eigen boerderij

Samen met mensen uit de buurt een boerderij oprichten, waar een boer professioneel en duurzaam voor jouw groente, fruit en vlees zorgt. Dit Herenboeren-concept wint rap aan populariteit. Initiatiefnemer Geert van de Veer vertelt over zijn visie.

Lees meer >

---

Projecten

Ambassadeurs Brabantse Voedseltransitie aan FoodUp! Tafel

Op dinsdagavond 17 januari vond de eerste FoodUp! Transitie Tafel plaats. Op boerderij ’t Schop van Jan en Cécile van de Broek troffen 35 mensen met verschillende achtergronden elkaar. De groep wil samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten).

Lees meer >

Bouwen aan korte ketens krijgt vervolg

Het zijn niet de succesverhalen waarvan ondernemers in de korte keten denken te leren, maar juist de pogingen die zijn mislukt. Probeer dus te achterhalen waar het spaak liep en trek daar lessen uit. Waarschijnlijk biedt een helpdesk menig boer steun bij zijn uitdaging om meer consumenten te verleiden.

Lees meer >

'Samen boeren we beter', luidt de slogan van de Snoertseplak. Enthousiast over dit concept in Liessel? Wil je ook meedoen? Je kunt crowdfunder worden.

Lees meer >

---

Agenda

 

Community bijeenkomst Natuurlijk Boeren
1 februari, Den Bosch
De laatste resultaten van het project Natuurlijk Boeren hoor je hier.

2e sessie Landbouw Innovatie Campus
2 februari, Den Bosch
Denk mee en help boeren de weg naar de toekomst te vinden.

Opening Duurzame Kost
16 februari, Eindhoven
Bij Duurzame Kost zie je hoe de teelt van kruiden en groenten samen kan gaan met de kweek van vissen.

Debat: Naar een houdbaar wereldvoedselsysteem – De rol van geld
21 februari, Amsterdam
De succesvolle debatserie 'It's the food, my friend!' gaat weer van start. Vanavond op het programma: de rol van geld in ons voedselsysteem.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl