Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

14 februari 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Vis en sla op Strijp-S

Nog nooit van aquaponics gehoord? Let dan maar even op. Jos Hakkennes (Blue Acres) belooft een kansrijke toekomst voor dit intensieve én duurzame teeltsysteem. Op Strijp-S in Eindhoven start hij samen met anderen een pilot, Duurzame Kost.

Lees meer >

Herenboeren: niet zonder community

Het Herenboeren-concept is populair. Maar wie zelf aan de slag wil heeft een flinke dosis energie, tijd en enthousiasme nodig. Boudewijn Tooren, voorzitter van de coöperatie Herenboeren Wilhelminapark, vertelt over uitdagingen en kansen.

Lees meer >

Subsidie: plantaardige eiwitten op het bord

Het ministerie van Economische Zaken wil graag dat mensen meer plantaardige eiwitten gaan eten. Heb jij een idee voor een nieuw, aantrekkelijk product? Je kunt tot en met 30 april 2017 meedingen voor een vergoeding in de zogenaamde SBIR-competitie.

Lees meer >

---

Projecten

Heb jij een creatief idee om natuurontwikkeling en ondernemerschap te combineren? Maar heb je geen grond? Ding dan nu mee naar nieuwe percelen van het Groen Ontwikkelfonds Brabant. Niet alleen de hoogte van je bod maar ook de kwaliteit van je plan speelt een rol.

Lees meer >

---

Agenda

 

Opening Duurzame Kost
16 februari, Eindhoven
Bij Duurzame Kost zie je hoe de teelt van kruiden en groenten samen kan gaan met de kweek van vissen.

Debat: Naar een houdbaar wereldvoedselsysteem – De rol van geld
21 februari, Amsterdam
De succesvolle debatserie 'It's the food, my friend!' gaat weer van start. Vanavond op het programma: de rol van geld in ons voedselsysteem.

Voedsel Verkiezingsdebat
28 februari, Den Haag
Debat met Tweede Kamerleden over voedselvragen.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl