Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

8 maart 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Transitie-ambitie: Veerle Slegers

‘Als ik grootschalig bulkproducten ga produceren voor de wereldmarkt, dan komt het wel goed.’ Maar het komt niet goed. Het moet anders.

Deelnemers aan de FoodUp! Transitie Tafel vertellen over hun dromen en ambities. Deel 1: Veerle Slegers.

Lees meer >

Food Heroes verminderen verspilling vooraan de keten

De aanpak van voedselverspilling gaat altijd over de koelkast van de consument. Daar wordt veel verspild, en je kunt de verspilling goed meten. Maar er treden ook veel verliezen op aan de voorkant van de keten. Daar willen FoodUp! Brabant en ZLTO met Food Heroes iets aan doen.

Lees meer >

Verleiden tot duurzaam bodembeheer

Een vitalere bodem is goed voor het gewas en milieu, maar krijgt bij de meeste boeren weinig aandacht. Om hen te overtuigen van nut en noodzaak en handvatten aan te reiken, lanceerde de provincie in januari het Bodem Netwerk Brabant. In een serie Bodemcafés worden kennis en kunde uitgewisseld.

Lees meer >

YFM Brabant onderzoekt feiten en fabels in Mythbusters

Je kunt tegenwoordig geen website openen of een krant openslaan zonder dat rotsvaste meningen en zogenaamde feiten op het gebied van voeding je om de oren vliegen. Youth Food Movement Brabant neemt ze in hun show Mythbusters op 20 april onder de loep.

Lees meer >

Kleine bedrijven belangrijk voor verduurzaming voedsel

Vooral kleine, innovatieve bedrijven zijn koploper in de verduurzaming van de foodsector. Maar deze kleintjes spelen wel degelijk een grote rol, omdat zij de grote spelers uitdagen om ook stappen te zetten. Dat concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Lees meer >

---

Projecten

Sophie Drijver en Martijn Noomen studeren Geo Media & Design aan de HAS. Ze leren hoe ze geografische data moeten vertalen naar beeld, zoals infographics, websites of een app. Precies wat de FoodGame Brabant nodig had. Samen met 14 collega’s zijn ze er 10 weken ingedoken.

Lees meer >

De Landbouw Innovatie Campus beleefde op 2 februari zijn tweede publieke sessie. Studenten van de Design Academy hebben nieuwe manieren van kijken uitgewerkt en gepresenteerd. Bekijk de video! 

Lees meer >

In mei 2016 opende midden tussen de Laarbeekse weilanden een bijzonder pop up-restaurant: LOS op ’t Veld. De voorbereidingen voor 2017 zijn alweer in volle gang. Want met ruim 1.100 bezoekers was editie 1 gewoon een grandioos succes.

Lees meer >

---

Agenda

 

Groot zuidelijk landbouwdebat
9 maart, Maarheeze
Debat met vier landbouwwoordvoerders uit de Tweede Kamer.

Debat: Van boerencrisis naar boeren met toekomst – Sociale transitie
14 maart, Amsterdam
Debat over de vraag: wie zijn de boeren van de toekomst?

Groenmoesmarkt
19 maart, Sint-Oedenrode
De grootste moestuinmarkt van Nederland en Vlaanderen.

Food Future Event
23 maart, Den Bosch
Met de laatste ontwikkelingen op het gebied van productintegriteit, productontwikkeling, voedselveiligheid, en ondernemerschap in food.

2e Bodemcafé
23 maart, Boskant
Bijeenkomst over duurzaam bodemgebruik in de streek.

Mythbusters
20 april, Helmond
YFM Brabant neemt 'feiten' over voedsel onder de loep.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl