Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

21 maart 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Transitie-ambitie: Remmert van Haaften

"Wat zijn de waarden onder ons voedselsysteem? Die vraag intrigeert mij. Hoe kunnen we streven naar een systeem waarin alle waarden een plek krijgen?" Remmert van Haaften (Brabantse Milieufederatie) over zijn transitie-ambitie.

Lees meer >

Even voorstellen… Freya Nap

Maak kennis met onze nieuwe stagiaire, Freya Nap. Freya is helemaal thuis in de communicatie en gaat duurzame cateringbedrijven helpen duurzame partners te vinden.

Lees meer >

Eigenzinnige streekwinkel met de beste burgers in town

Kwaliteit is geen issue in de levensmiddelenindustrie, ontdekte Tamara Strijbos, en daar was ze helemaal klaar mee. Nu heeft ze een streekproductenwinkel. Én maakt ze de beste vegaburgers van Eindhoven.

Lees meer >

Meer doen met data

We verzamelen steeds meer data. Over het gedrag en de gezondheid van een koe, de in- en output op een vierkante meter land. Die gegevens kun je nuttig gebruiken, maar de mogelijkheden worden nu nog lang niet optimaal benut. ‘The Internet of Food & Farm 2020’ brengt daar verandering in.

Lees meer >

---

Projecten

Natuurlijk Boeren-boer Ben Bruurs laat zijn varkens vrij rondscharrelen. Klanten betalen voor de toegevoegde waarde. Toch is het met de huidige regels niet altijd makkelijk om tot een rendabele bedrijfsvoering te komen. Dankzij een Green Deal krijgt hij nu experimenteerruimte.

Lees meer >

Pop up-restaurant LOS op ’t Veld opent van 31 mei t/m 10 juni opnieuw zijn deuren, ergens in Laarbeek. Wat kunnen we verwachten? Robert de Jong licht een tipje van de sluier op: de verrassing wordt groter, maar de succesformule blijft gehandhaafd.

Lees meer >

---

Agenda

 

Food Future Event
23 maart, Den Bosch
Met de laatste ontwikkelingen op het gebied van productintegriteit, productontwikkeling, voedselveiligheid, en ondernemerschap in food.

2e Bodemcafé
23 maart, Boskant
Bijeenkomst over duurzaam bodemgebruik in de streek.

Leergang Actie is reactie in de keten
Start in april, Den Bosch
Voor ondernemers die onderscheidend willen zijn in de korte keten, cursus van FoodUp! en Atelier Waarden van het Land, inschrijven t/m maart.

Cursus Food Interaction
Start 6 april, Utrecht
Hoe ga je als foodprof om met dat wat in de samenleving speelt? Ook kritische consumenten kunnen meedoen!

Mythbusters
20 april, Helmond
YFM Brabant neemt 'feiten' over voedsel onder de loep.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl