Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

4 april 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Boer en statushouder helpen elkaar verder

Boeren én statushouders perspectief bieden, dat is het doel van student en ondernemer Dalila Sayd. Samen met FoodUp! Brabant brengt ze beide groepen samen in een nieuw project. Je bent welkom om mee te doen!

Lees meer >

Documentaire Herenboeren laat zien dat het anders kan

Wie weet er nog wat er op zijn bord ligt? Nooit eerder was onze voedselketen zo anoniem. Journalistiek-studentes Christa en Fleur willen met een Herenboeren-documentaire laten zien dat het ook anders kan. Jij kunt ze crowdfunden.

Lees meer >

Studenten zien trends in de foodbranche

‘Welke trends zie je in de foodbranche met betrekking tot de doelgroep jongeren 18 tot 25 jaar?’ Met die vraag gingen 25 studenten van International Lifestyle Studies aan de Fontys Hogeschool (Tilburg) voor FoodUp! Brabant aan de slag. Twee groepen vertellen over hun bevindingen.

Lees meer >

Alle kinderen gezond leren eten

Kinderen laten beleven wat gezond en duurzaam eten is: dat is het doel van het programma Jong Leren Eten. Makelaars in elke provincie werken nu de opdracht uit. Brabantse makelaar Judith Piek gaat bevlogen aan de slag: “Wie gezond eet staat sterker in het leven.”

Lees meer >

Een tweede leven met de foodsharekast

Wie kent het niet: de potjes olijven, de houdbare melk, de pakjes mix voor macaroni. Gekocht in de aanbieding maar eigenlijk helemaal niet nodig. Tot ver na de houdbaarheidsdatum staan ze ongeopend op de plank. Zonde. Stop het liever in de foodsharekast.

Lees meer >

Cursus: natuurlijk varkens houden

Varkens houden in een natuurlijke omgeving, lijkt het je wat? Maar vraag je je af wat er allemaal bij komt kijken? In de cursus ‘Met varkens aan de slag in (voedsel)bossen' maken FoodUp! Brabant en de Brabantse Milieufederatie je wegwijs. Aanmelden kan tot 11 april.

Lees meer >

---

Projecten

Brabant is sterk in agrofood, van grond tot mond. Elke dag werken heel veel mensen achter de schermen aan duurzaam, eerlijk en lekker voedsel. In 2018 zetten de provincie/FoodUp! Brabant en AgriFood Capital dat met het programma WeAreFood in de spotlight.

Lees meer >

---

Agenda

 

Cursus Food Interaction
Start 6 april, Utrecht
Hoe ga je als foodprof om met dat wat in de samenleving speelt? Ook kritische consumenten kunnen meedoen!

Brainstorm project statushouder en boer
7 april, Den Bosch
Denk mee in het project van Dalila Sayd, over hoe boer en statushouder elkaar verder kunnen helpen.


Regiobijeenkomsten WeAreFood
10 en 11 april, Aarle Rixtel, Kaatsheuvel en Bosschenhoofd
Heb jij ideeën of vragen om de Brabantse agrofood vooruit te helpen? Doe mee met WeAreFood! Meer over het programma hoor je tijdens de regiobijeenkomsten.


Debat: Naar een gezonder voedselaanbod – Positive Health

11 april, Amsterdam
Hoe kun je de mogelijkheden van het individu versterken om de fysieke en mentale uitdagingen in het leven aan te kunnen? Debat in de serie It’s the food, my friend!


Start Cursus Met varkens aan de slag in (voedsel)bossen

18 april, Brabant
Varkens houden in een natuurlijke omgeving: wat komt daarbij kijken? In deze cursus helpen FoodUp! Brabant en de Brabantse Milieufederatie je op weg.


Mythbusters
20 april, Helmond
YFM Brabant neemt 'feiten' over voedsel onder de loep.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl