Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

16 mei 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Help de varkens naar de natuur

Varkens doen niets liever dan wroeten. Wat is mooier dan ze in de natuur te zetten? Ben Bruurs en Thea Moonen van Den Elshorst krijgen de kans om hiermee te experimenteren dankzij een Green Deal tussen ondernemers en overheid. Help ze via crowdfunding hun droom waar te maken.

Lees meer >

Transitie-ambitie: Tineke Laarhoven-Bom

We zijn in Brabant trots op onze agrofood. Terecht! Veel ondernemers zetten stappen naar eerlijker, gezonder en lekkerder voedsel. FoodUp! wil deze voorlopers een podium bieden. Ik geloof daar heilig in: niet zeggen hoe het moet, maar aansluiten bij de positieve energie van anderen.

Lees meer >

Kom naar onze talkshow over voedselkeuzes

Marketing belaagt ons met misleidende termen, moeders leren kinderen zoet te eten, en ongezond voedsel is te gemakkelijk beschikbaar. Zelf keuzes maken is er niet meer bij! Toch? Kom 30 mei naar de talkshow ‘Waarom eten we wat we eten?’ van FoodUp! en SFYN Brabant.

Lees meer >

Ookworst: minder vlees, betere worst

Minder vlees eten is gezonder en beter voor het milieu. Maar wat nou als je vlees gewoon heel erg lekker vindt? De Dutch Quinoa Group, VITAM en Heyde Hoeve hebben voor de bewuste vleesliefhebber een oplossing: Ookworst. Lijkt op worst, smaakt naar worst, maar dan met een beter verhaal.

Lees meer >

Gangbaar met een stapje extra

Gangbaar is gangbaar, en bio is bio, denk je misschien. Maar er zit een wereld tussen. In het project Schoon Water zetten gangbare boeren er een stapje extra bij.

Lees meer >

---

Projecten

Het programma van 23 mei is bekend! Onder andere bioboer Bas is van de partij, net als Joost van den Borne van de HyCare-rendementsstallen. Ondernemers die ogenschijnlijk lijnrecht tegenover elkaar staan. En jij als publiek... hebt een belangrijke rol als helpdesk. Meld je aan!

Lees meer >

FoodUp! Academie

Ben jij als student of professional werkzaam in de Brabantse agrofood? Wil jij je binden aan een netwerk van veranderaars en met elkaar ontdekken hoe jij je kan inzetten voor een gezond en eerlijk voedselsysteem? Doe mee aan de eerste FoodUp! Academie.

Lees meer >

Rauw Vlees

Onder de bezielende leiding van popmuzikanten Ivo Schot en Frank van Kasteren maken 75 studenten van Sint Lucas videoclips over ons voedselsysteem. Popmuziek en een verhaal met een boodschap.

Lees meer >

Met de Foodgame Brabant denken we na over het voedsel van de toekomst. Maar hoe denken jongeren eigenlijk over het voedsel van 2040? Dat gaan wij onderzoeken! We willen vooral de fantasie van jongeren prikkelen. Dit bereiken we door middel van goede online & offline promotie!

Lees meer >

---

Agenda

 

Word biermeester
20 mei, Den Bosch
Hoe wordt bier gemaakt, hoe proeven we het en hoe kan het bijdragen aan een mooier voedselsysteem?


Lazy Sunday Afternoon aanschuiflunch
21 mei, Haaren
In de sfeervolle tuinderij van De Es geniet je van de creatieve kookkunsten van Joost van Roosmalen (D'n Ark).

FoodUp! Live #1: Brabants Worstenbroodje of Wereldburger?
23 mei, Den Bosch
Wat eet je, en welke gevolgen hebben die keuzes voor de toekomst van ons voedsel? Praat mee tijdens FoodUp! Live!


Waarom eten we wat we eten?
30 mei, Den Bosch 
'Maak ik nog wel mijn eigen keuzes, of bepalen marketing en de voedselomgeving mijn gedrag?' Talkshow van FoodUp! en Slow Food Youth Network Brabant.


Pop up-restaurant LOS op ’t Veld

31 mei t/m 10 juni, Laarbeek
Pop up-restaurant met producten van Laarbeekse bodem.


Landbouw Innovatie Campus Sessie 3
8 juni, Veghel
Derde sessie in de zoektocht naar de weg naar morgen.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl