Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

30 mei 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Horeca wil best betalen voor overschot

Overschotten groente en fruit gaan nu voor dumpprijzen weg. Maar als je horecaondernemers zelf de prijs laat bepalen, willen ze er best meer voor betalen. Het is maar net hoe je erover communiceert. Dat blijkt uit een pilot van The Odds. 

Lees meer >

Word jij de meest innovatieve European agri&food startup of the year?

Laat maar zien dan! Dit jaar vind de eerste ‘European Agri&Food Startup of the Year Challenge’ plaats, waarin de meest innovatieve nieuwe ondernemers uit zeven Europese landen het tegen elkaar opnemen. Je kunt je nu voorinschrijven voor de nationale voorronde.

Lees meer >

Kom naar onze talkshow over voedselkeuzes

Ai, die muffin. Guilty pleasure? Kun je er niet afblijven, ook al heb je je anders voorgenomen? Heel verklaarbaar! Je hoort het 30 mei tijdens de talkshow ‘Waarom eten we wat we eten?’ van FoodUp! en SFYN Brabant.

Lees meer >

---

Projecten

De eerste periode van Rauw Vlees zit erop, een serie videoclips is klaar. De studenten groeien in hun rol. Muzikant en projectleider Ivo Schot en docent Iet Vaessen vertellen. “Dat is het mooie van dit langlopende project: ik denk dat het nog beter wordt.”

Lees meer >

De boer die grootschalig pootaardappels teelt weet dat juist de kleintjes super lekker zijn. Hoe kan hij dit verwaarden? Tijdens de Landbouw Innovatie Campus ontdekken we samen de verborgen kwaliteiten van boeren én onderzoeken we welke kennis nog mist. Kom je 8 juni meedenken?

Lees meer >

Op 23 mei vond de eerste editie plaats van de talkshowreeks FoodUp! Live, waarin we hete hangijzers onder de loep nemen en verschillende lichten op één onderwerp laten schijnen. Ditmaal over een lokaal versus een mondiaal voedselsysteem. Een Brabants worstenbroodje of een wereldburger?

Lees meer >

FoodUp! Academie

Samen met andere studenten en foodprofessionals ontdekken hoe jij je kunt inzetten voor een gezond en eerlijk voedselsysteem? Je kunt je nog tot 12 juni aanmelden voor de FoodUp! Academie!

Lees meer >

---

Agenda

 

Waarom eten we wat we eten?
30 mei, Den Bosch 
'Maak ik nog wel mijn eigen keuzes, of bepalen marketing en de voedselomgeving mijn gedrag?' Talkshow van FoodUp! en Slow Food Youth Network Brabant.


Pop up-restaurant LOS op ’t Veld

31 mei t/m 10 juni, Laarbeek
Pop up-restaurant met producten van Laarbeekse bodem.


Landbouw Innovatie Campus Sessie 3
8 juni, Veghel
Derde sessie in de zoektocht naar de weg naar morgen.


Edible Insect Seminar & Workshop
8 & 9 juni, Wageningen
Twee dagen ins & outs om commercieel aan de slag te gaan met insecten.

 
Open Kaart Sessie #9 Een duurzame voedseltoekomst voor iedereen?!
15 juni, Utrecht
Kan duurzaam voedsel sociaal inclusief zijn?


FoodUp! Transitie Tafel #2
20 juni
Met veranderaars gaan we verder nadenken over vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl