Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

27 juni 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Wortelen in de Nederlandse maatschappij

Keus te over in de Nederlandse supermarkt, zou je denken. Maar veel vluchtelingen kennen onze groenten niet en eten daardoor vaak ongezonder. Ondernemer Dalila Sayd neemt ze mee voor een kennismaking bij Brabantse boeren.

Lees meer >

Innoveer en win tijdens Agrarische Dagen Someren

Heb je een product, dienst of machine die een bijdrage levert aan de landbouwinnovatie? Doe dan mee aan de Innovatieprijs van de Agrarische Dagen Someren. De innovatie moet goed zijn voor mens, dier en planeet en passen bij het thema kringloopeconomie.

Lees meer >

---

Projecten

Voor de transitie naar nieuwe voedselsystemen in Brabant hebben we gemeenschappelijke waarden én concrete initiatieven nodig. We kunnen ons laten inspireren door trends. Belangrijk is dat de overgang naar nieuwe systemen met zo min mogelijk pijn verloopt. Een terugblik op de tweede Transitie Tafel.

Lees meer >

Maar liefst 97 ideeën vielen er op de mat: producten en concepten van Brabantse ondernemers en organisaties die onze agrofood gezonder en duurzamer maken. Geclusterd in 8 thema's - Brabantse Keukens - krijgen de beste plannen uiteindelijk een prominente plek in het themajaar WeAreFood. 

Lees meer >

Het verhaal moet prikkelend zijn en kloppen met de muziek. Je hebt de juiste camera’s nodig, het goede licht. Én dan moet je je opdrachtgever nog tevreden houden. Maar dan staat er wel ineens een videoclip. Student Paulien Janssen vertelt.

Lees meer >

Wil je aan de slag met de korte keten? Of wil je omschakelen naar een Natuurlijk Boeren-bedrijfsmodel? Natuurlijk Boeren helpt je op weg tijdens de volgende community-bijeenkomst op 28 juni. Meld je aan via natuurlijkboeren@has.nl

Lees meer >

---

Agenda

 

Community-bijeenkomst Natuurlijk Boeren
28 juni, Den Bosch
Hoe kom ik een stap verder bij het omschakelen naar een Natuurlijk Boeren-bedrijfsmodel?

 

Global Innovative Food-Agri Event
28 en 29 juni, Venlo
Vier conferenties en een expo over 3D food printing, vertical farming, healthy nutrition en smart farming.


Fizz it Up: Lactobacillen power @ MeNst Fabriek

1 juli, Eindhoven
Ontdek wat je kunt met melkzuurbacteriën.Première documentaire De Boer Op

7 juli, Den Haag
Documentaire over de kloof tussen boer en burger.


Culinaire ontdekkingsreis bij Bijzonder Brabants

1 t/m 3 augustus, Deurne
Genieten van een 5-gangen diner en meteen kennismaken met (vergeten) groenten.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl