Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

12 juli 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

FoodUp! Brabant wenst je een mooie zomer!

Dan doen wij het ook een paar weken rustig aan. Eind augustus kun je de volgende nieuwsbrief verwachten. Tot dan!

---

Nieuws

Transitie-ambitie: Onno van Eijk

"Transitie is beweging, maar als je voorschrijft: die kant moet je op, krijg je weerstand. Ik hoorde eens een bestuurder zeggen: alles moet bio. Het verstarde meteen. Boeren zouden zelf moeten kiezen: wat zijn vragen uit de maatschappij en welke keuzes passen bij mij?" 

Lees meer >

Het ei van Columbus: kippen als onkruidbestrijder

Het kost nogal wat, aan mankracht en bestrijdingsmiddelen, om 160 hectare boomkwekerij onkruidvrij te houden. Kees van Iersel wil daarom kippen gaan houden als onkruidbestrijders.

Lees meer >

Hightech-frietjes uit Reusel

“Ik ben gewoon een technologiefreak,” verklaart aardappelboer Jacob van den Borne. 400 hectare heeft hij onder zijn hoede. Maar hij kent elk stukje bodem, weet waar hij moet beregenen en van welk stukje land de hoogste opbrengst komt.

Lees meer >

---

Projecten

“Boeren werken met hun hele ziel en zaligheid: wat ze doen is wat ze zijn. Wat dat betreft lijken ze ook wel op kunstenaars. Daardoor klikt het ook zo goed, denk ik.” Tabo Goudswaard werkte in de Landbouw Innovatie Campus samen met boeren, op zoek naar de meerwaarde van een product.

Lees meer >

Uit eten gaan en dan zomaar een veulen geboren zien worden. Het overkwam bezoekers van pop up-restaurant LOS op 't Veld.

Lees meer >

---

Agenda

 

Culinaire ontdekkingsreis bij Bijzonder Brabants
1 t/m 3 augustus, Deurne
Genieten van een 5-gangen diner en meteen kennismaken met (vergeten) groenten.

 

Voedselbosborrel
8 september, Zeeland (NB)
Geïnteresseerd in voedselbossen? Kom netwerken!Eerste bijeenkomst FoodUp! Academie
9 september
Een groep van voedselprofessionals en studenten gaan met elkaar ontdekken hoe zij zich in kunnen zetten voor een gezond en eerlijk voedselsysteem.Agrarische Dagen Someren
16 en 17 september, Someren
Lanbouwbeurs en symposium rond het thema 'Voer voor Voedsel'.


 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl