Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

14 september 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Even voorstellen... Max van Velzen

Maak kennis met onze nieuwe stagiair Max! Deze 'Business Creator' in opleiding is helemaal thuis in online marketing en communicatie en gaat aan de slag met de Foodgame.

Lees meer >

De voedseltuin van Sjef (1)

Een kleurrijke voedseltuin ligt verscholen achter De Brand 14 in Zeeland. Een groen paradijs, maar vooral de plek die Sjef van Dongen zelfvoorzienend moest maken. Deel 1: op reis door een voedselbos.

Lees meer >

Kinderen zijn fanatieke koks

Keukenbazen leert kinderen dat gezond en lekker eten gewoon uit de buurt komt. Maar het is vooral een toffe kookwedstrijd. Leuk voor de kinderen, net zo leuk voor de kok. Jan van de Nieuwenhof doet al voor het derde jaar mee.

Lees meer >

Communiceren met jongeren

Simone is afgestudeerd! Een half jaar lang dook ze in de wereld van jongeren: hoe kunnen we er met communicatie voor zorgen dat zij voedsel kopen dat beter is voor mens, dier en milieu? Simone vertelt over haar conclusies.

Lees meer >

De man die de rijst naar Brabant haalde

Een zonnige waterplas, windluw, het peil niet te hoog. Hier zou rijst kunnen groeien, merkte zijn Surinaams-Hindoestaanse schoonvader op. En dat is wat Jan Veerhuis ging doen: Nederlandse rijst telen in de waterberging van Albano in Oudenbosch.

Lees meer >

ROC de Leijgraaf start nieuwe opleiding ‘Food’

Foodbedrijven hebben een nieuw soort medewerker nodig: mensen die van aanpakken weten. Vanaf dit schooljaar kun je daarom bij ROC de Leijgraaf in Veghel en Oss de mbo-opleiding 'Food' volgen. FoodUp! denkt inhoudelijk mee over de opleiding.

Lees meer >

---

Projecten

Afgelopen zaterdag startte de eerste FoodUp! Academie met de eerste twee academiedagen. Negentien deelnemers afkomstig uit de Brabantse agrifood-sector maakten in sneltreinvaart een reis door het Brabantse voedsellandschap en werden tegelijkertijd ondergedompeld in de theorie van de voedseltransitie.

Lees meer >

Sinds vrijdag 1 september kun je weer inschrijven op ongeveer 1.000 hectare pachtgrond van het Groen Ontwikkelfonds Brabant. Duurzame boeren maken net als voorgaande jaren meer kans.

Lees meer >

---

Agenda

 

Voedselbosborrel
15 september, Zeeland
Netwerkbijeenkomst voor mensen die geïnteresseerd zijn in voedselbossen.

 

Symposium: Voer voor Voedsel
16 september, Someren-Heide
Symposium over circulaire economie in de landbouw, tijdens landbouwbeurs Agrarische Dagen Someren.

 

De onvergetelijke groentetuin ontdekken
16 en 25 september, Deurne
Een rondleiding door een bijzondere groentetuin.

 

Met FoodUp! naar ‘Koning van het Grasland’
17 september, Wapserveen
Theaterstuk over de dilemma’s die boeren vaak voelen bij de keuze tussen verder opschalen en natuurlijk boeren.

 

Sunday Roast op ’t Schop
17 september, Hilvarenbeek
Naar Britse traditie met het hele gezin op zondagmiddag genieten van een goed stuk geroosterd vlees met volop seizoensgroenten.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl