Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

26 september 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

De voedseltuin van Sjef (2)

Het moeilijkste van een eigen voedselbos: dat je alles opnieuw moet leren. Wat plant je voor de winter? Hoe slacht je een kip? Hoe voorkom je dat de vogels alles opeten? Sjef van Dongen vertelt waarom hij toch besloot in zijn eigen voedsel te gaan voorzien. 

Lees meer >

Dag van de boerin krijgt vervolg

Ruim twintig enthousiaste vrouwen bezochten begin september de dag van de boerin. En die was veel te kort, vonden ze. Meer dan genoeg reden voor een tweede bijeenkomst op 17 februari, laat Liza Simons weten.

Lees meer >

---

Projecten

Hoe geef je producten een wow-effect? Boeren van de Landbouw Innovatie Campus hebben ideeën en willen die graag bij jou testen. Schuif 24 oktober aan de Plus1-tafel aan en help boeren al etend verder!

Lees meer >

Eten moet alleen lekker zijn? Wat je als kok je gasten voorschotelt heeft effect op de gezondheid van mens én aarde. Om koks een stukje verantwoordelijkheid mee te geven start Koning Willem I College een nieuwe opleiding tot gespecialiseerde Dutch Cuisine-kok. FoodUp! neemt de studenten mee in de wereld van mannenvlees.

Lees meer >

Ook afgelopen winter stond een deel van de Snoertseplak blank. Een natte plak, daar kun je niets op beginnen, zeiden pessimisten. “Het kan wel,” schreef Loesje, en dat vindt Bart Brandenburg ook. 20.000 rijstplanten groeien inmiddels kniehoog.

Lees meer >

Hoe worden én blijven we trotse jonge boeren? Het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) gaat samen met FoodUp! Brabant, ZLTO, GrowCampus en Ondernemerslift+ tien jonge boeren met innovatieve ideeën coachen. Woensdag 13 september was de aftrap met het eerste Innovatiecafé.

Lees meer >

De Dutch Quinoa Group zorgt voor duurzame, plantaardige eiwitten van dichtbij. Het leverde het bedrijf de derde plek op in de MKB Innovatie Top 100.

Lees meer >

---

Agenda

 

Trendcollege Kennismaken met de insectenwereld
28 september, Den Bosch
Antwoord op ondernemersvragen.

 

KUS-sessie Food from Food
13 oktober, Helmond
Hoe kun je (plantaardige) grondstoffen winnen uit nevenstomen en kringlopen sluiten?

 

Dutch AgriFood Week
9 t/m 19 oktober, diverse locaties
Wat ligt er morgen op ons bord en hoe is het gemaakt?

 

Plus1-tafel
24 oktober, Dutch Design Week Eindhoven
Een diner van producten met een wow-effect.

 

Food Heroes Conference
26 oktober, Dutch Design Week Eindhoven
Vind inspiratie om voedselverspilling tegen te gaan.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl