Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

10 oktober 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

De voedseltuin van Sjef (2)

Het nieuwe programma van Agri meets Design staat online! Tijdens de Dutch Design Week van 20 t/m 29 oktober viert Agri meets Design dit jaar haar 5-jarige jubileum. Deze keer is Agri meets Design aanwezig met The Embassy of Food – Looking back to Now. FoodUp! Brabant is mede initiatiefnemer.

Lees meer >

Dag van de boerin krijgt vervolg

Denk jij mee over wat we eten in 2030? Ben je een jonge ondernemer, ontwerper, beleidsmedewerker of technisch talent en heb je interesse in voedsel? Kom dan op 23 oktober naar Eindhoven en zet samen met ZLTO, FoodUp! Brabant en Provincie Noord-Brabant lijnen uit voor de toekomst!

Lees meer >

---

Projecten

De lekkerste appels komen direct rijp van de boom. Maar de consument krijgt ze niet te eten. Wat raar eigenlijk, vond beeldend kunstenaar Lobke Meekes. In het project Food Heroes van Agri meets Design onderzoekt ze hoe deze OOGappels toch naar de markt kunnen.

Lees meer >

Een andere manier van varkens houden, Brabants landschap wil een stuk op de Hugterheide bij Eindhoven beschikbaar stellen hiervoor. Wie wil ze gaan hoeden? Landschapsarchitecte Inge Vleemingh startte het project Go nuts! met de vraag: kunnen we varkens op een natuurlijke manier houden?

Lees meer >

Mede-eigenaar zijn van een boerderij en grip hebben op je eigen voedsel. Dat zijn vaak de drijfveren om samen met boeren een coöperatie te starten. Organisatieadviesbureau Frans Verouden deed onderzoek bij vier initiatieven naar succesvolle samenwerking tussen boeren, initiatiefnemers, omwonenden en de provincie. Hoe krijg je iets van de grond?

Lees meer >

Hoe verbouwen, verwerken en eten we over dik twintig jaar ons voedsel. Zijn we er dan in geslaagd het systeem volledig circulair in te richten, of functioneert het nog op dezelfde manier als nu? En waar halen we ons eten vandaan; uit Oss of helemaal uit Osaka? Blijft het avondeten het belangrijkste eetmoment dat je deelt met gezin of vrienden, of omarmen we massaal shakes en repen omdat het zo lekker snel weg hapt?

Lees meer >

---

Agenda

 

Provinciale Avond
11 oktober, Oirschot
Praat mee over kansen voor Nederlandse producten!

 

Dutch Design Week: The Embassy of Food
20-29 oktober, Eindhoven
Agri meets Design viert haar vijfjarig jublileum tijdens de Dutch Design Week.

 

Natuurinclusieve landbouw
21 oktober, Dutch Design Week Eindhoven
Boeren, ontwerpers, onderzoekers en beleidsmakers samen aan tafel.

 

Frisdenkers voor de toekomst gezocht! Wat en hoe eten we in 2030?
23 oktober, Dutch Design Week Eindhoven
Jongeren aan de tekentafel voor toekomst voedselproductie.

 

Plus1-tafel
24 oktober, Dutch Design Week Eindhoven
Een diner van producten met een wow-effect.

 

Food Heroes Conference
26 oktober, Dutch Design Week Eindhoven
Vind inspiratie om voedselverspilling tegen te gaan.

 

Future Food Design Awards show
26 oktober, Dutch Design Week Eindhoven
Bezoek de conferentie overdag en kom 's avonds naar de prijsuitreiking!

 

Excursie naar voedselbossen
28 oktober, Beek en Sint-Truiden (B)
Bezoek de voedselbossen van Robert Knops en Taco Blom.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl