Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

7 november 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Boost voor Brabantse robottrekker

Hij bestaat alleen nog op papier, de robottrekker van Farmertronics, maar bleek voldoende veelbelovend om tijdens de Agrarische Dagen Someren in de (innovatie)prijzen te vallen. Nu is de ‘eTrac’ in de race voor een Europese duit in het zakje.

Lees meer >

Embassy of Food: looking back

Agri meets Design, Food Heroes, Landbouw Innovatie Campus: het bruiste eind oktober in de ‘Embassy of Food’ op de Dutch Design Week, en FoodUp! was van de partij! Het was een week met veel bezoekers en veel impact. Lees maar even mee.

Lees meer >

Persoonlijk afgestemde voeding met de Cooker

Bij een 3D-printer in een supermarkt een portie voeding aftappen, die precies afgestemd is op jouw lijf? Dat roept een beeld van de Star Trek food-replicator op. Volgens Theo de Kok, professor aan de Universiteit Maastricht, is dit geen futuristische verbeelding maar op termijn realiteit.

Lees meer >

---

Projecten


In 2040 hebben we veel meer grip en zeggenschap over ons voedsel, als het aan bezoekers van de Dutch Design Week ligt. Het hele voedselsysteem is ingericht op de uitgangspunten vers, gezond, herkenbaar, traceerbaar en betrouwbaar.

Lees meer >

De Dutch Design Week in Eindhoven: dé place-to-be om de derde FoodUp! Academiedag te laten plaatsvinden, de dag die gaat over radicale vernieuwers en ondernemers die een alternatief bieden op het moeizame voedselsysteem van nu.

Lees meer >

---

Agenda

 

Slotevent Minor Wereldwijde Voedseldialoog
8 november, Den Bosch
De minor Wereldwijde Voedseldialoog zit er weer op! Vanmiddag presenteren de studenten hun resultaten.

 

Voorlichtingsbijeenkomst Green Deal weidevarkens
14 november, Den Bosch
Voor wie boeren, natuurbeheerders, ambtenaren en andere ketenpartners wil ontmoeten over de samenwerking tussen landbouw en natuur.

 

Bijeenkomst ‘Dit is uw land’
15 november, Tilburg
Bijeenkomst over een eerlijke en gezonde landbouwsector in 2050.

 

Slotbijeenkomst FoodUp! Academie
18 november, Den Bosch
De academici blikken terug en vooruit.

 

FoodUp! Transitie Tafel
28 november
Denk mee over een nieuw voedselsysteem in Brabant.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl