Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

Juni 2016

Voor je ligt de eerste nieuwsbrief van FoodUp! Brabant. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Big kijkt vooruit, bron: Pixabay.com

Hoe krijgen we banken zover dat ze innovatieve boeren financieren? Hoe zorgen we voor meer vertrouwen tussen bedrijven en hun omgeving? Negen jonge boeren, ontwerpers, wetenschappers en ondernemers hebben voor FoodUp! hun toekomstvisie uitgewerkt. Denk mee in de derde Rafael Dialoog!

Lees meer >

BelgoMarkt groente

Eenvoudige houten stellages met kratten vol groenten, de nootjes en koekjes in grote potten. Niks geen poespas, maar in Brussel staan de mensen er voor in de rij. Het succes van een super met alleen Belgische producten.

Lees meer >

Algenburger, bron: Jumbo

Makkelijk te kweken en heel erg gezond: algen worden wel het voedsel van de toekomst genoemd. In Amerika een trend. Jumbo probeert met een burger nu de Nederlandse harten te veroveren.

Lees meer >

Appel, bron: Pixabay.com

Een appel met een rare vorm of een plekje: de consument wil hem niet hebben. Hoe kun je er dan toch nog zélf een mooi product van maken? Leon van Welie uit Stevensbeek verwerkt zijn restfruit sinds kort tot borrel en likeur.

Lees meer >

---

Projecten

Spruiten groeien verder, bron: Pixabay.com

Een innovatief idee uitdenken en testen, dat lukt nog wel. Maar hoe krijg je een kansrijk initiatief uiteindelijk op de markt? Met TransLAB faciliteert Foodup! Brabant ondernemers bij de volgende stap.

Lees meer >

Een katalysator voor anders boeren in Brabant

Je wilt het als boer over een andere boeg gooien: meer verbinding met je omgeving, meer biodiversiteit, beter zorgen voor je bodem. Maar hoe? Door samen te leren. Goed Boeren en Natuurlijk Boeren helpen je op weg.

Lees meer >

Twan Engelen en Marije Vogelzang

Vijf koppels, boer en kunstenaar, werken in ‘FoodLabPeel’ van Agri meets Design aan verrassende, creatieve oplossingen. Doel: een toekomst voor de agrofoodsector in de Peel. Dat betekent vooral de boer weer een gezicht geven. De koppels gaan nu on tour.

Lees meer >

Creatief

In april waren de regio's uit het ‘Districts of Creativity’-netwerk op bezoek in Brabant om oplossingen te vinden voor vragen uit de maatschappij, waaronder agrofood. Voor het eerst werd ook de creatieve denkkracht van studenten ingeschakeld, en met succes. Op naar een vervolg!

Lees meer >

---

Agenda

De Derde Rafel Dialoog
8 juni, Veghel
Bouw mee aan de toekomst van agro & food!

HAS Year Event 2016
16 juni, Den Bosch
Laat je inspireren met nieuws rond 'Bits, bites & business'

FarmHack: Datavisualisatie bij een pieperboer
18 juni, Reusel
32 uur werken aan oplossingen voor de agrarische sector

Vind meer activiteiten >

 

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl