Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

7 december 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

FoodUp! & Dutch Cuisine

Dutch Cuisine staat voor lokaal, van het seizoen, meer plantaardig. Kortom: duurzaam, lekker en gezond voedsel. Een samenwerking met FoodUp! Brabant kon niet uitblijven. We vertellen je graag meer over dit mooie initiatief.

Lees meer >

Jumbo’s duurzame melk nog geen duurzame oplossing

Als eerste supermarkt in Nederland zet Jumbo vanaf 2022 zelf alleen nog maar duurzame melkproducten in de schappen. De supermarktketen heeft daarover afspraken gemaakt met Milieudefensie. Goed nieuws! Maar boeren schieten er voorlopig nog niets mee op. En het milieu dan misschien ook niet.

Lees meer >

Een Goei Leven in het Land van Cuijk

Het is goed leven in het Land van Cuijk. En dat mogen we best wat vaker – met trots! – laten zien. ‘Een Goei Leven Land van Cuijk’ biedt daarvoor een platform.

Lees meer >

Stem op de Brabantse Kempentrofee!

Op 11 december wordt de Brabantse Kempentrofee uitgereikt. Onder de genomineerden ook initiatieven die werken aan gezond en eerlijk eten. Mooie ideeën verdienen een podium dus breng je stem uit! Dat kan tot 10 december.

Lees meer >

---

Projecten

Na een reis door de Brabantse agrofood-sector vond half november de slotbijeenkomst van de FoodUp! Academie plaats. Het was een dag waarop de deelnemers gezamenlijk terugblikten op het traject en een pitchtraining volgden van Linda Vermaat. Ter afsluiting pitchten een aantal deelnemers hun plannen aan een breder publiek.

Lees meer >

---

Agenda

 

Aan de Keukentafel: het voedseljaar 2017
8 december, Amsterdam
Debat over voedsel in het afgelopen jaar.

 

Congres: (W)eten wat je niet (w)eet
13 december, Den Bosch
Over de veranderende voedselketen, de rol van technologie, en de gevolgen van en voor de veranderende maatschappij, en dus voor ondernemers.

 

AgriFoodTech 2017
13 en 14, Den Bosch
De allernieuwste innovaties in de agrifoodsector.

 

College: Why feed the soil? Feed the plant
14 december, Den Bosch
Een college over het werken aan een duurzamere en vitale bodem.

 

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl