Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

23 januari 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Transitie-ambitie: Jack Verhulst

"Duurzaam betekent voor mij voldoende inkomen. Een bedrijfsvoering die zijn bronnen niet uitput, zodat je het morgen opnieuw kunt doen. Op die manier zorgen we voor melk, vlees maar ook voor landschap en biodiversiteit." Biologische melkveehouder Jack Verhulst over zijn transitie-ambitie.

Lees meer >

Geef omschakel-boer houvast en gereedschap

Het Agrodebat 2018 van twee weken geleden verdient een vervolg. Met als thema 'hoe gaan individuele boeren binnen heldere, maar ook beperkende kaders een goede boterham verdienen aan de hoge agro-ambities van de BV Nederland'. Suggesties welkom!

Lees meer >

Van afval naar ei

Scharrel, vrije uitloop, bio, Rondeel, en nu is er alweer iets nieuws te kiezen: klimaatneutrale eitjes uit Venray, 3 sterren Beter Leven. Maar Kipster is meer dan het zoveelste nieuwe stalconcept. Efficiëntie krijgt een nieuwe dimensie: niet zo goedkoop mogelijk, maar produceren met afval.

Lees meer >

Voor de boer die anders wil: Eat This!

Je bent boer, je hoort bijna dagelijks dat de wereld rap verandert, en dat je moet meebewegen om over 5-10 jaar nog bestaansrecht te hebben. Eat This helpt je donderdag 1 februari op weg. Zes collega's vertellen hoe zij zijn gekomen tot een andere manier van boeren.

Lees meer >

Likeur met een verhaal valt extra in de smaak

29 december, NPO 2: ineens komt Leon van Welie in een uitzending van BinnensteBuiten voorbij. Hé, die kennen we nog als die jonge, ambitieuze vent die in zijn schuur borrels en likeuren stond te stoken. Van afgekeurd fruit, welteverstaan. Hoog tijd voor een belletje.

Lees meer >

---

Projecten

De dierenliefhebber wil graag biologisch gaan eten, twijfelt omdat ze denkt dat het duur is maar gaat dan toch over tot aankoop (en blijft terugkomen). Want het smaakt en voelt zo goed! Zomaar de reis die een potentiële klant kan maken. Wat kunnen Natuurlijk Boeren daarmee? Je hoort het tijdens de bijeenkomst op 31 januari.

Lees meer >

---

Agenda

 

Snoertseplakavond: Hoe unie(k) is hennep?
29 januari, Liessel
Wat kun je eigenlijk met hennep en wat is er nodig voor een succesvolle teelt?

 

HAS Food Experience 2018
30 januari, Den Bosch
4e-jaars HAS studenten presenteren hun innovaties.

 

Community-bijeenkomst Natuurlijk Boeren
31 januari, Den Bosch
Bijeenkomst over het bereiken van je klanten en alternatieve financiering.

 

Eat This!
1 februari, Deurne
Inspiratie van boeren die het anders gingen doen.

 

Inspiratiedag: Het agrarische familiebedrijf
17 februari, Gemert
Inspiratiedag voor boerinnen over de verwevenheid tussen wonen, werken en privé.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl