Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

6 februari 2018

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Eat This! biedt ondernemende boer richting

De eerste Eat This! – van samenwerkende Peelgemeenten en FoodUp! Brabant - trok ruim honderd belangstellenden. Boeren die richting zoeken in een agrowereld waar decennialange vanzelfsprekendheden gestaag vergruizen. “Vijf jaar geleden waren er 20-30 man komen opdagen."

Lees meer >

Ritueel helpt voor frisse start

Er verandert van alles aan alle kanten van ons voedselsysteem. Als boer beweeg je mee, omdat je erin gelooft of omdat het goed is voor je bedrijf. Maar kun je het oude zomaar achterlaten? Rituelen kunnen helpen, gelooft boerenpastor Jack Steeghs. Hij zoekt boeren die dat met hem willen onderzoeken.

Lees meer >

Er ontstond een vruchtbare samenwerking tussen HAS en Fontys tijdens onze FoodUp! Transitie Tafel. Het resultaat zijn zeven visies op ons eten. Je bent van harte welkom om ze 22 februari te komen beluisteren tijdens het Symposium Future Food Systems.

Lees meer >

11 miljoen voor verduurzaming agrofood

Van 5 maart tot en met 16 april kun je subsidie aanvragen voor vernieuwing en verduurzaming van de Brabantse agrofoodsector. Er is ruim 11 miljoen beschikbaar.

Lees meer >

---

Projecten

Een veehouderij met minder antibiotica, met gezonde sterke dieren en een eerlijke prijs voor de boer: hoe maken we die bereikbaar? In Natural Farm Lab werpen kunstenaars Matthijs Bosman, Martina Florians en Lobke Meekes een heel nieuwe blik op die vraag. Met een supermarkt die niet bestaat bijvoorbeeld.

Lees meer >

---

Agenda

 

Inspiratiedag: Het agrarische familiebedrijf
17 februari, Gemert
Inspiratiedag voor boerinnen over de verwevenheid tussen wonen, werken en privé.

 

Symposium Future Food Systems
22 februari, Den Bosch
Zeven visies op de toekomst van ons voedsel.

 

Voedselbossencongres
15 maart, Oisterwijk
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat voedselbossen een groter onderdeel worden van onze landbouwcultuur?

 

Groenmoesmarkt
18 maart, Boekel
De grootste markt voor natuurlijk moestuinieren en eerlijk voedsel van Nederland.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl