Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

13 maart 2018

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Prijsvraag: radicale ideeën voor het platteland gezocht!

Het platteland verandert. Hoe houden we het mooi en leefbaar voor boer en burger? Met de prijsvraag Brood en Spelen zoeken de provincies Brabant, Gelderland en Overijssel naar creatieve, vernieuwende ideeën. Vind een team en meld je aan!

Lees meer >

Niet minder slecht, netto positief!

Het is een ‘matter of civilisation’ dat we ons duurzaam blijven ontwikkelen, zei Frederike Praasterink tijdens haar inaugurele rede voor Future Food Systems. En ontwikkelen betekent in het voedselsysteem eigenlijk vernieuwen. Zodat we het netto positief gaan doen in plaats van minder slecht.

Lees meer >

Robot gaat moestuinieren

Wil je je eigen groenten telen maar heb je geen tijd (of zin) om elk weekend met je handen in de aarde te wroeten? Bij PixelFarming kies je vanachter het scherm wat je wilt laten groeien en doet een robot het werk. Provincie Brabant beloonde het initiatief met een Agrofoodpluim.

Lees meer >

Wil je zelf een voedselbos aanleggen? Net als vorig jaar organiseren we samen met de Brabantse Milieufederatie een praktische cursus over voedselbossen. In drie avonden en een praktijkdag leer je alles over het ontwerp en de inrichting van een voedselbos. De eerste avond is op 8 mei.

Lees meer

---

Projecten

Kinderen van basisschool de Leydraad in Croimvoirt speelden de Foodgame en kozen overwegend voor het geautomatiseerde scenario. Opvallend, want volwassen spelers zijn veel meer verdeeld. We gaan de Foodgame nu samen met Jeelo aanpassen zodat we hem op meer basisscholen kunnen spelen.

Lees meer >

Op 1 maart ging We Are Food van start. 10 maanden lang pakken ondernemers en andere professionals vraagstukken bij de kop voor een Brabants voedselsysteem dat nog beter is voor mens, dier en milieu. Het jaar trapt af met de maand Samen tegen Verspilling.

Lees meer >

---

Agenda

 

Voedselbossencongres
15 maart, Oisterwijk
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat voedselbossen een groter onderdeel worden van onze landbouwcultuur?

 

Groenmoesmarkt
18 maart, Boekel
De grootste markt voor natuurlijk moestuinieren en eerlijk voedsel van Nederland.

 

Cursus Aan de slag als compostmeester
vanaf 20 maart, Tilburg
Leer composteren samen met je buurt.

 

Food Waste Event 1
21 maart, Veghel
Leer alles over het voorkomen en verminderen van verspilling en het verwaarden van reststromen.

 

Slotsymposium Agroforestry Netwerk Brabant
23 maart, Uden
Lessen uit het Agroforestry Netwerk Brabant.

 

Symposium Natuurinclusieve Landbouw
3 april, Den Bosch
Wat is natuurinclusieve landbouw, wat is er voor nodig en hoe kunnen we er gezamenlijk in Brabant mee aan de slag?

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl