Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

27 maart 2018

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Theaterstuk houdt spiegel voor

Welke dilemma’s spelen op het erf? En wat doet dat eigenlijk met een boer? Theatervoorstelling Koning van het Grasland stemt tot nadenken. Bij boer én burger. Minette Straver en Josien Boll waren zo onder de indruk dat ze het stuk samen met FoodUp! naar Brabant halen.

Lees meer >

Even voorstellen: Maja Andric

Maak kennis met stagiair Maja! Maja gaat voor ons aan de slag met voedselkeuzes van millennials. Het doel: een concept voor een duurzamer voedingspatroon. Ben je tussen de 20 en 25 jaar? Klik dan even door op de vragenlijst.

Lees meer >

Even voorstellen: Lina van Roessel

Ook Lina komt ons team een tijdje versterken. Lina gaat onderzoeken hoe natuurinclusief een rendabel onderdeel van een agrarisch bedrijf kan worden. Je kunt haar meteen goed op weg helpen, want Lina heeft een korte enquête.

Lees meer >

Welke rol spelen technologie, consumententrends en bijvoorbeeld klimaat bij de toekomst van ons voedsel en de agrofoodsector? En wat eten we in die toekomst dan? Nieuwsgierig? Meld je dan nu aan voor de Ravelijnlezing: The Future of Food. FoodUp! denkt mee over het programma.

Lees meer >

Groene schoolpleinen en culinaire tochten

Het programma Jong Leren Eten blijkt goed op stoom. Recent nog trok ‘Schoolpleinen van de toekomst’ de aandacht, een initiatief om Brabantse schoolpleinen te vergroenen. Maar niet alleen Brabant-breed worden projecten uitgerold, de focus ligt ook, of eigenlijk juist, op lokale kansen.

Lees meer >

Reststromen waardeloos? Nee, verrukkelijk!

Neem die ready-to-eat-mango. De Nederlandse voedselproductie is enorm geoptimaliseerd. Maar dat ruim 30% van de mango’s de eindstreep niet haalt vinden we bijzaak. Voedsel is goedkoop en heeft geen waarde meer. Onzin, vinden de ondernemers van het nieuwe platform ‘Verspilling is Verrukkelijk’.

Lees meer >

---

Projecten

Keurig verpakt liggen ze in de supermarkt, de anonieme hamburgers, worstjes, koteletjes. Je zou bijna vergeten dat het ooit een dier was. Dat de slacht hoort bij jouw karbonaadje en kippendijtje. Doehetzelfkip brengt daar verandering in. 178 mensen willen het beleven: van ei naar kipfilet.

Lees meer >

---

Agenda

 

Symposium Natuurinclusieve Landbouw
3 april, Den Bosch
Wat is natuurinclusieve landbouw, wat is er voor nodig en hoe kunnen we er gezamenlijk in Brabant mee aan de slag?

 

Marketing podium: Een kijkje in het brein van de kopende consument
5 april, Den Bosch
Hoe kunnen we inspelen op het onderbewuste van de kopende consument?

 

Kom in de Kas
7 en 8 april, heel Nederland
Telers zetten de deuren van hun kas open.

 

Cursus Voedselbossen
8 mei, Tilburg
Leer je eigen voedselbos opzetten.

 

Ravelijnlezing: The Future of Food
31 mei, Bergen op Zoom
Wat ligt er over 10 jaar op ons bord?

 

Brabant Celebrates Food
Doorlopend in heel Brabant
Bekijk het publieksprogramma van het themajaar We Are Food.

 

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl