Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

10 april 2018

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Training voor Brabantse boerenvrouwen: over de toekomst en het gesprek aangaan

Vrouwen op de boerderij zijn de stuwende kracht achter verandering. Maar zonder steun van de familie komt die kaaswinkel er niet. Hoe zie je als vrouw de toekomst en hoe ga je het gesprek met je partner aan? Dit najaar organiseert agrarisch coach Liza Simons een training, die FoodUp! ondersteunt.

Lees meer >

Agrofoodpluim: mist houdt voedsel vers

Voedselverspilling verminderen? Houd voedsel langer vers zodat we minder hoeven weg te gooien. Het Brabantse Contronics doet het met een even 'simpele' als doeltreffende methode: mist. Het levert een Agrofoodpluim op.

Lees meer >

Tijdschrift: voedseltransitie gaat over het hele platteland

De voedseltransitie gaat niet alleen over gezond, eerlijk en lekker voedsel, maar raakt allerlei kansen en uitdagingen op het platteland. Het tijdschrift Blauwe Kamer maakte een dossier over de toekomst van het platteland in het kader van de prijsvraag Brood en Spelen.

Lees meer >

---

Projecten

Leerlingen van zeven Brabantse horecascholen gaan ‘Brabantse’ recepten bedenken voor een kookboek “BRBNT, van Brabantse grond”. Het project vormt de tweede We Are Food-maand ‘Voedsel van Brabantse bodem’, die 4 april van start ging.

Lees meer >

---

Agenda

 

Inspiratietour korte voedselketen in de praktijk
24 april, Hilvarenbeek
Laat je inspireren door ondernemers in de korte keten.

 

Open Weidefestijn Varkenshoederij
29 april, Mechelen
Met een masterclass outdoor cooking en kuusj knuffelen.

 

Cursus Voedselbossen
8 mei, Tilburg
Leer je eigen voedselbos opzetten.

 

City Food Film Festival
9 tot 13 mei, Den Bosch
Theater, films en lezingen over eten.

 

Ravelijnlezing: The Future of Food
31 mei, Bergen op Zoom
Wat ligt er over 10 jaar op ons bord?

 

Brabant Celebrates Food
Doorlopend in heel Brabant
Bekijk het publieksprogramma van het themajaar We Are Food.

 

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl