Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

24 april 2018

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Agroforestry: goed voor de natuur, maar ook voor de boer

Steeds meer mensen – boer en burger – combineren landbouw met natuur. Gerommel in de marge of een serieus alternatief voor het huidige landbouwsysteem?

Lees meer >

Samen met TrotseJongeBoeren, het BAJK en SFYN organiseren we op 19 mei een tocht langs drie verschillende boerenbedrijven in Valkenswaard. Van ijsboerderij tot theeplantage: een inspirerende en gezellige tocht speciaal voor (jonge) boeren!

Lees meer >

Is de consument de baas, dan wil hij best meer betalen

De burger wil iets anders dan de consument, wordt vaak gezegd. In Frankrijk mogen burgers stemmen over producten – waarbij stap voor stap duidelijk wordt wat elke keuze kost. Dit 'merk van de consument' verkoopt boven verwachting.

Lees meer >

Samen circulair

Zondag gingen op De Ruurhoeve niet alleen de koeien van Corné Ansems voor het eerst naar buiten, maar ook de varkens van collega Ben Bruurs. Ben zoekt grond voor zijn weidevarkens, Corné wil reststromen meer waarde geven. En zo word je samen circulair.

Lees meer >

---

Projecten

Juli is de We Are Food-maand van De Nieuwe Boer: boeren die werken aan een duurzamere manier van dieren houden. Er zijn in Brabant al veel mooie voorbeelden van nieuwe boeren te vinden, constateert Brabants Magazine.

Lees meer >

Het eerste doehetzelfkip-kuiken is 22 april uit het ei gekropen. Benieuwd hoe dat gaat? Op de Facebookpagina van Doehetzelfkip staan regelmatig nieuwe filmpjes en foto's. Of meld je aan voor de nieuwsbrief, dan krijg je regelmatig een update.

---

Agenda

 

Open Weidefestijn Varkenshoederij
29 april, Mechelen
Met een masterclass outdoor cooking en kuusj knuffelen.

 

Cursus Voedselbossen
8 mei, Tilburg
Leer je eigen voedselbos opzetten.

 

City Food Film Festival
9 tot 13 mei, Den Bosch
Theater, films en lezingen over eten.

 

Met de boer op toer!
19 mei, Valkenswaard
Jonge boeren gaan op toer langs verschillende bedrijven.

 

Ravelijnlezing: The Future of Food
31 mei, Bergen op Zoom
Wat ligt er over 10 jaar op ons bord?

 

Brabant Celebrates Food
Doorlopend in heel Brabant
Bekijk het publieksprogramma van het themajaar We Are Food.

 

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl