Beweging in blijvend grasland

Organisator:
Netwerk Natuurinclusieve Landbouw
Locatie:
Eemlandhoeve, Bisschopsweg 7, 3752 LK Bunschoten-Spakenburg
Datum:
2018-10-09

Middag over beheer van kruidenrijk, blijvend grasland, voor koplopers en iedereen die samen met hen op wil trekken, met als gast de innovatieve Amerikaanse boer Joel Salatin.

De lange droogte van 2018 vormt een nieuw, urgent signaal voor de veehouderij. En dat terwijl bodemleven, biodiversiteit, diergezondheid en kwaliteit van water, landschap en product al langer om aandacht vragen. Ook de overheid wil nu het roer omgooien. Maar komt de kracht van boeren zelf daarbij wel genoeg in beeld?

Scoren met kruidenrijk, blijvend grasland

Vanuit de praktijk is er beweging in het beheer van kruidenrijk, blijvend grasland. Steeds meer koplopers laten zien hoe zij op diverse fronten scoren met hun aanpak. En dat ze daar ook een eerlijke boterham mee weten te verdienen. Het Netwerk Natuurinclusieve Landbouw nodigt voor de bijeenkomst van 9 oktober op de Eemlandhoeve iedereen uit die samen met hen wil blijven optrekken. Zodat ook deze beweging zich kan blijven versterken.

In gesprek met elkaar

Dus hoor op de bijeenkomst van boeren die de droge zomer relatief goed zijn doorgekomen, dankzij hun bodem- en weidebeheer. En ga in gesprek: met elkaar, en met de Amerikaanse boer en koploper Joel Salatin, die altijd al droge zomers heeft. Over verdere mogelijkheden, uitdagingen en kansen van kruidenrijk, blijvend grasland, en over manieren om de krachten van onderop te blijven bundelen.

Aanmelden

Wil je erbij zijn? Meld je aan via info [at] natuurinclusievelandbouw.nl. De middag is gratis. Inloop vanaf 13.30 uur, het programma duurt van 14.00 tot 17.00 uur.