Bodemcafé Bodembiologie in een gezonde bodem

Organisator:
Bodemnetwerk Brabant
Locatie:
Ruurhoeve, Hoogeloon
Datum:
2020-03-11

Bodembiologie en bodemgezondheid, hoe zit dat? En wat is dat, een gezonde bodem?

Bodembiologie en bodemgezondheid, hoe zit dat? En wat is dat, een gezonde bodem? Wat leeft er in zo’n bodem en hoe kun je het bodemleven voeden? Wat moet je ervoor doen om je bodem gezond te krijgen en te houden? En zeker zo belangrijk, wat gebeurt er als het misgaat met het bodemleven?

In een informele sfeer en onder het genot van een drankje en een hapje willen we deze avond graag met u in gesprek over bodemleven en een gezonde bodem.

 Programma

Datum 11 maart 2020 van 20.00 uur tot 22.00 uur

 

Locatie
Ruurhoeve

Dominépad 7

5528 NC Hoogeloon

 

19.30 uur ontvangst met koffie en thee

 

20.00 uur programma:

–          opening

–          René Jochems van Groeibalans presenteert: Bodembiologie in een gezonde bodem

 

22.00 uur borrel
23.00 uur afsluiting

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het Bodemcafé via het digitaal aanmeldformulier
Kent u mensen die zich ook interesseren voor het bodemleven en de gezonde bodem? U kunt deze uitnodiging aan hen doorsturen, zodat zij zich kunnen aanmelden.

 

Bodemnetwerk

Waar staat het Bodemnetwerk voor? Werken vanuit natuurlijke principes, realistisch en met twee voeten op de grond, brengen we mensen en kennis over bodem en water samen. Het doel is het verbeteren van het welzijn en de omgeving van mensen, van het bedrijfsrendement en van de natuur.

Want de bodem is het kapitaal van de grondgebonden landbouw. Kennis uit de praktijk toont aan dat investeringen in de kwaliteit van de bodem positieve effecten opleveren voor het milieu en het bedrijfsrendement.
Het Bodemnetwerk ondersteunt en bevordert de dialoog en het delen van kennis om innovatief en duurzaam werken met de bodem te stimuleren.
Wilt u meer informatie over vitale bodem of het Bodemnetwerk? Stuur een e-mail aan vitalebodem@brabant.nl

Met vriendelijke groeten namens het team Bodemnetwerk Brabant,

Marcelle Willems
www.bodemnetwerkbrabant.nl

Het Bodemnetwerk gaat uit van de vitale bodem als sleutel voor de toekomst. In het Bodemnetwerk werken samen De HAS Den Bosch, de Zuid-Westelijke Delta, de ZLTO, de Brabantse Milieufederatie, Waterschap De Dommel namens de Brabantse Waterschappen en de Provincie Noord-Brabant.