Bodemcafé Kringlooplandbouw

Organisator:
Provincie Noord-Brabant
Locatie:
Landbouwbedrijf Snepvangers, Heimolen 41, 4625 DC Bergen op Zoom
Datum:
2019-01-16

Avond over wat je als melkveehouder in de praktijk met kringlooplandbouw kunt.

Kringlooplandbouw is het sleutelwoord in de landbouwvisie van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In dit bodemcafé komt u erachter wat een melkveehouder in de praktijk kan met kringlooplandbouw.

Programma

Kees de Jong, portefeuillehouder Watersystemen van Waterschap Brabantse Delta, zal de avond openen. Vervolgens wordt de film ‘Winst met Kringloop’ vertoond. In deze film komen een aantal kringloopboeren en de grondleggers van kringlooplandbouw aan het woord (kijk hier vast de trailer). Ook deelt melkveehouder Joris Buijs zijn ervaringen rondom het sluiten van de kringloop op zijn bedrijf. Verder is er een presentatie over het project Bodem UP. Dit is een adviestraject dat ZLTO aanbiedt. Hierin gaat een adviseur samen met de ondernemer op zoek naar praktische maatregelen om een efficiëntere nutriëntenbenutting te realiseren. Tot slot is er ruimte voor vragen en discussie: Hoe is kringlooplandbouw op uw eigen bedrijf toepasbaar?

Frank Verhoeven leidt de avond. Hij is eigenaar van adviesbureau Boerenverstand, heeft bijgedragen aan de landbouwvisie van LNV en schrijft columns voor MelkveeMagazine en de Boerderij. De avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Waar en hoe laat

Het Bodemcafé Kringlooplandbouw vindt plaats op Landbouwbedrijf Snepvangers, Heimolen 41 in Bergen op Zoom. De avond duurt van 19.30 tot 22.00 uur.

Aanmelden

Meld u aan via het online aanmeldformulier.