Cursus Insectenproductie voor food en feed

Organisator:
HAS Kennistransfer
Locatie:
Den Bosch
Datum:
2017-05-02

Insecten kweken, hoe doe ik dat? In deze cursus leer je over de kweek van verschillende soorten insecten en hun specifieke kweekomstandigheden.

Programma

Hoe moet ik insecten huisvesten? Wat zijn de beste condities om ze te kweken? Wat zijn de randvoorwaarden om insecten te gaan kweken en wat zijn de kosten? Zo maar een greep uit vragen die spelen op het moment dat je gaat oriënteren op of een start wilt maken in de insectenkweek. In de cursus ga ook je praktisch aan de slag met de aspecten die nodig zijn bij het kweken van verschillende soorten insecten voor food en feed en bij het opzetten van een (commerciële) insectenkwekerij.

Het blijft niet bij theorie over het insectenkweekproces en management. Je gaat hands-on aan de slag met insectenkweek en behandelt businesscases, cijfers en markten. De diverse practica vormen een belangrijk onderdeel van de cursus.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in of wil starten met de insectenkweek. Daarnaast is deze cursus ook bij uitstek geschikt voor iedereen die werkzaam is in de dienstverlening aan de insectensector, zoals automatisering en toeleveranciers van substraten.

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten, van 09.00 uur tot 17.30 uur. De eerste cursus is op dinsdag 2 mei, de laatste cursus op 27 juni.
De cursusprijs van € 2.195,- is exclusief btw.

Lees meer op haskennistransfer.nl >