Het netwerk Goed Boeren nodigt u van harte uit om weer bij een collega op het erf te kijken. Het is het vierde bedrijfsbezoek van een reeks van vijf over natuurinclusieve landbouw. De bijeenkomst is bedoeld voor collega-boeren en bedrijfsopvolgers met interesse in natuurinclusieve landbouw, en voor docenten van agrarische opleidingen.

Akkerranden, bloemenranden en patrijzenranden

Akkerranden en bloemenranden vergroten de biodiversiteit op het agrarisch bedrijf. Wanneer planten en dieren nuttig kunnen zijn voor de teelt van landbouwgewassen, dan wordt dit ook wel Functionele AgroBiodiversiteit (FAB) genoemd. FAB-randen dragen bijvoorbeeld bij aan bestuiving en natuurlijke plaagbeheersing.

Op bezoek bij biologische akkerbouwer

Janine Keller-den Dunnen en Paul den Dunnen zijn de zevende generatie in het gemengd agrarisch akkerbouwbedrijf BIO In de Polder. Onlangs zijn ze omgeschakeld naar biologisch. Zij zullen ons meenemen langs hun twintig jaar oude akkerrand, hun jaarlijks ingezaaide bloemenrand en hun patrijzenrand.

Werking en FAB-regelingen

Daarbij zal de werking, de aanleg en het beheer van akker- en bloemenranden uitgebreid worden toegelicht door expert Boki Luske van het Louis Bolk Instituut. Over de patrijzenrand en de regelingen waar u gebruik van kunt maken als u met FAB-randen aan de slag wilt gaan, hoort u meer van Carlo Braat van Brabants Landschap.

Praktisch
  • Wanneer: donderdagmiddag 19 september, 13:00 uur – 15:30 uur, met aansluitend ruimte om na te praten met een kopje koffie. Inloop vanaf 12:45 uur.
  • Waar: BIO In de Polder: Groenendijk 35, 4926 RE Lage Zwaluwe (gemeente Drimmelen)
  • Meenemen: Laarzen of wandelschoenen mee (geen bedrijfskleding)

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@goedboeren.nl, graag onder vermelding van uw naam en soort bedrijf. Deelname is gratis.

Informatie over FAB-randen

Meer inhoudelijke informatie over FAB-randen: