Regel de regels: excursie naar melkveehouder in Molenschot

Organisator:
BAJK, ZLTO, FoodUp! Brabant
Locatie:
Melkveehouderij Van Poppel, Lijndonk 1 A, 5124RK Molenschot
Datum:
2019-01-29

‘Regel de Regels’ is een reeks excursies voor jonge boeren die aan de slag willen met hun toekomst. Ben jij er klaar voor?

Op dinsdag 29 januari organiseert BAJK in samenwerking met AJK Altena en Biesbosch, AJK Den Bosch en AJK Oosterhout een excursie naar Melkveehouderij Van Poppel in Molenschot.

Onderdeel van Regel de Regels

Deze excursie is onderdeel van het project ‘Regel de Regels’: een reeks van excursies voor jonge boeren die aan de slag
willen met hun toekomst. Regel de Regels is een initiatief van onder meer de Landbouw Innovatie Campus van FoodUp! en wordt mede mogelijk gemaakt door ZLTO en FoodUp! Brabant.

Emissiearm vloersysteem

Het bedrijf van Jack en Gijs van Poppel is een innovatief melkveebedrijf. Zo hebben ze een emissiearm vloersysteem dat vergelijkbaar is met de V17-vloer. Daarnaast zijn ze deelnemer aan het Jumpstartproject van FrieslandCampina. Daardoor staat er een monomestvergister op het bedrijf. Die kan energie winnen uit mest eventueel in combinatie met mestverwerking. Na een rondleiding op het bedrijf gaan we naar Brasserie Schutterslust. Daar neemt Swaans Beton ons mee in de verschillende emissiearme vloersystemen.

Programma
  • 20.00 uur Aanvang met koffie & thee
  • 20.15 uur Excursie Van Poppel
  • 21.40 uur Swaans beton (in Brasserie Schutterslust)
  • 22.00 uur Discussie
Locatie
  • Melkveehouderij Van Poppel: Lijndonk 1 A, 5124RK Molenschot
  • Brasserie Schutterslust: Bavelseweg 165, 5124 PX Molenschot
Aanmelden

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor de toekomst van jouw bedrijf? Zorg dan dat je er bij bent op 29 januari, om 20.00 uur. Meld je vooraf aan via dorien@bajk.nl.