Food Trend College: Gezonde misleiding

Organisator:
HAS Hogeschool
Locatie:
HAS Hogeschool - Auditorium, Onderwijsboulevard 221, 's-Hertogenbosch
Datum:
2017-11-30

Mensen willen graag gezond eten. En de etiketten van voedingsmiddelen zouden daarbij moeten helpen. Maar doen ze dat wel of zijn ze misleidend? Gemalen vanillestokjes (zonder het vanille aroma) in het vanille ijs. Water in culinaire varkenshaas. De vele manieren waarop suiker op het etiket mag staan.

Recent is de Consumentenbond de campagne ‘Dit deugt niet’ gestart en roept consumenten op om de petitie voor eerlijke informatie op voedselverpakkingen te tekenen. In dit Trend College lichten twee experts vanuit hun perspectief dit onderwerp toe. Hoe kan de consument beter geholpen worden bij het maken van gezondere keuzes.

Programma

14.00 uur – Zaal open
14.30 uur – Welkom en introductie door Annet Roodenburg, lector Voeding & Gezondheid
14.40 uur – Inge Stoelhorst, beleidscoördinator, Ministerie van VWS
15.10 uur – Loek Pijls, Loekintofood, adviseur bedrijven en overheid
15.40 uur – Casus: Peijnenburg Volkoren Zero
15.50 uur – Debat aan de hand van stellingen
16.30 uur – Afsluiting en borrel

Over het Food Trend College

Dit Food Trend College maakt onderdeel uit van een serie van 10 colleges, die samen met de andere groene hogescholen in Nederland worden georganiseerd. Hierbij staan steeds actuele onderwerpen centraal die passen binnen de onderzoekslijnen van de betrokken lectoren aan de hogescholen. Op deze manier willen de hogescholen het MKB inspireren en de dialoog met hen en met experts aangaan om op actuele thema’s in te spelen.

Lees meer en meld je aan >